L'obertura del nou Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Girona, que s'ubicarà al barri de Can Gibert del Pla i que s'havia d'obrir a principis de 2014, s'endarrerirà, molt probablement, fins passat l'estiu, ja que el projecte encara no està a punt. La reforma del local, que costarà uns 350.000 euros, permetrà ubicar-hi també un nou espai jove per al barri i traslladar-hi el centre obert que actualment s'ubica a la plaça del Barco.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), l'objectiu de l'equip de govern és tenir centralitzats els serveis que s'ofereixen als barris de Santa Eugènia-Can Gibert. Per tant, aprofitant que es reformarà el local que ocupava una antiga botiga de mobles per tal d'ubicar-hi un nou CDA que permeti donar servei a un màxim de 1.600 famílies, allà mateix s'adequarà també un espai per poder-hi ubicar un centre obert i un espai jove. Segons ha indicat Berloso, aquest nou centre obert substituirà el que hi ha actualment a la plaça del Barco, i que ofereix activitats a les tardes per a infants d'entre sis i dotze anys. D'aquesta manera, explica el regidor, l'Ajuntament es podrà estalviar el cost del lloguer d'aquest local. De la mateixa manera, s'hi ubicarà també un nou espai jove -com ara el que hi ha als Químics, per exemple- per tal d'atendre la demanda del barri, ja que en aquests moments només hi ha l'Estació Jove, que té un espai limitat.

El Centre de Distribució d'Aliments, que actualment s'ubica a Pedret, està gestionat per Creu Roja juntament amb Càritas i la Fundació Banc dels Aliments, en col·laboració amb l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. El nou local de Can Gibert del Pla comptarà amb 800 metres quadrats, de manera que serà quatre vegades més gran del que hi ha actualment a Pedret, de manera que s'hi podran ubicar cambres frigorífiques i ampliar l'espai de magatzem.

En aquests moments, l'espai de Pedret, que compta amb una superfície de 200 metres quadrats, atén al voltant de 1.160 famílies. Aquest local es convertirà, en el futur, en un espai de magatzem per al Centre de Serveis Socials i Acollida-La Sopa.