La cavalcada de Girona d'aquest any serà uns 400 metres més llarga amb la voluntat d'aconseguir evitar les aglomeracions de públic ja que s'espera que la coincidència d'un cap de setmana amb bon temps pugui provocar una forta assistència de visitants, com va succir el 2013. El recorregut, que començarà al Passeig General Mendoza s'allargarà pel carrer Migdia fins al carrer Emili Grahit, i no fins al carrer de la Creu com l'any passat, i es retornarà cap al centre pels carrer Balmes i Joan Maragall. Es tracta de trams amb voreres molt amples que permeten absorvir molt de públic. El propòsit de la nova mesura és esponjar l'aforament de públic, sobretot "tenint en compte que la Cavalcada cau en diumenge i és possible que rebem, igual que l'any passat, públic de fora la ciutat" va remarcar el president de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, Narcís Reixach, entitat que organitza l'arribada dels Reis.

Millores en l'accessibilitat

La resta del recorregut és el mateix que l'any anterior, laça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, plaça de Jacint Verdaguer, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi on seran rebuts per les autoritats municipals. A la plaça del Vi, per primer any, hi haurà senyalitzat un espai per a persones amb mobiliat reduïda. El Campament Reial situat als Jardins de Fora Muralla estarà obert i amb diferents activitats a partir de tres quarts de cinc de la tarda i fins a les sis. Serà en aquesta hora quan els tres Reis baixaran cap al Passeig General Mendoza, on les carrosses iniciaran l'itinerari a dos quarts de set de la tarda. La cavalcada dels Reis, comptaamb 328 participants i repartirà 1.500 quilos de caramels durant el trajecte. En cas que en sobrin es donaran a escoles i centres mèdics.

Carrosses vigilades

Per evitar el perill que un nen pugui anar a buscar caramels enmig dels participants a la cavalcada, enguany s'ha previst posar un agent de la policia a cada una de les carrosses reials. També hi haurà un patge a cadascuna de les rodes. La tinenta d'alcalde i regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, va explicar ahir que aquest any "s'ha donat especial prioritat a la seguretat" i és per aquest motiu que s'han aprovat noves mesures en el Pla d'Autoprotecció per minimitzar els riscos de l'activitat i concretar l'organització i l'actuació en cas d'emergència en coordinació amb la Policia Municipal de Girona. A més de la vigilància a les carrosses, al final de la cavalcada hi haurà diverses ambulàncies. Per Madrenas, la voluntat és "complir i millorar en tot el que s'exigeix en matèria de seguretat".