Liciten per 14 milions obres d´explotació i conservació a carreteres gironines

Els treballs es faran a trams de l'A-26, entre Besalú i Olot, l'Eix Pirinenc des de la frontera francesa fins a Ripoll i diversos trams de l'N-260a per millorar les condicions de seguretat de les vies

03.01.2014 | 17:12

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres l'anunci de licitació d'obres d'explotació i conservació per valor de 14 MEUR a tres carreteres gironines de competència estatal. Els treballs es duran a terme a l'A-26 entre Besalú i Olot (Garrotxa); en diversos trams de l'N-260 (l'anomenat Eix Pirinenc) des de la frontera francesa i fins a Ripoll; i també a diversos trams de l'N-260a. L'objectiu d'aquestes obres és mantenir aquestes vies en bones condicions per evitar accidents i comprovar que els elements de la carretera -com semàfors o il·luminació- funcionen correctament. També s'aprofita per fer actuacions per evitar glaçades durant l'hivern a la calçada.

Les obres que ha tret a licitació el Ministeri de Foment afecten l'A-26 entre els punts quilomètrics 64,4 (a Besalú) i el 83,9 (a Olot). També s'han licitat els treballs de conservació i explotació a trams de l'Eix Pirinenc (N-260) entre la frontera francesa i fins a Ripoll, així com a d'altres trams de l'N-260a.

Es tracta d'obres que tenen la finalitat de mantenir les carreteres en bon estat els 365 dies de l'any. Per tant, s'aprofita per verificar els serveis de comunicacions, el servei de vigilància, l'atenció als accidents o també que els elements de la carretera (com els semàfors o la il·luminació exterior i també als túnels) funcionen correctament.

Durant les obres també s'aprofita per fer tasques preventives durant l'hivern que evitin que la calçada es glaci. Per aconseguir-ho, es reparteix sal per evitar que els vehicles llisquin en cas de glaç o es retira la neu que pugui afectar les calçades. Així mateix, també s'inclouen tasques de desbrossament de la vegetació que creix als marges de les carreteres i també, si cal, es reposa el ferm que estigui en mal estat.

Els treballs també s'aprofiten per fer inventari i reconeixement de l'estat dels elements de les carreteres i per mantenir actualitzada la informació, a més de fer estudis d'accidentalitat i informes de seguretat vial.

Girona

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema