La Fundació Príncep de Girona amplia els apadrinaments a joves

Es potenciarà la xarxa de mentors de prestigi per a nois a l'atur de Catalunya, el País Basc, Madrid i Andalusia

08.01.2014 | 07:46

La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ampliarà aquest any la seva xarxa d'apadrinaments per part de mentors de prestigi a joves a l'atur amb formació superior al conjunt de Catalunya, Madrid, Andalusia i País Basc, segons informa aquesta institució.

Aquesta iniciativa, denominada "Apadrinant el talent", busca fomentar l'accés al mercat laboral a través d'una metodologia innovadora basada en trobades entre persones amb un mateix perfil acadèmic i professional, encara que una d'elles consolidada en el seu àmbit d'actuació i una altra, en els inicis de la seva carrera.

El mentor intentarà determinar les habilitats del jove i descobrir els seus punts de millora perquè afronti amb més opcions d'èxit la recerca de feina. Catalunya, Andalusia, Madrid i el País Basc havien iniciat aquesta tasca l'any passat, però l'objectiu de la Fundació és fer-la extensiva a tot el territori que abracen aquestes quatre comunitats.

Els joves participants en el projecte han de tenir entre 18 i 30 anys i haver finalitzat els estudis universitaris o el cicle superior de formació professional els últims cinc anys. L'apadrinament tindrà una durada màxima de sis mesos amb uns mentors que són directius i professionals amb alta motivació i especial sensibilitat cap a la diversitat i la igualtat d'oportunitats. Al projecte hi ha 24 empreses participants, la majoria integrants del patronat de la Fundació.

Entre les primeres experiències d'èxit hi ha la parella formada pel president d'Applus+, Joaquim Coello, i el jove enginyer tècnic industrial Mohammad Fares, de Sant Feliu de Guíxols. Arran del treball conjunt, Fares va decidir continuar la seva formació i realitzar un Màster en Enginyeria Industrial.

Una altra parella és, Josep Lluís Santfeliu, un dels responsables de Ysios Capital i el jove tècnic superior d'administració i finances Edwin David Hurtado, nascut a l'Equador i resident a Barcelona. També es pot desgtacar la parella formada per la responsable d'exposicions de La Caixa, Virginia Roy, i la madrilenya Inmaculada Zurrón, llicenciada en Història de l'Art.

Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Enllaços recomanats: Premis cinema