La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ampliarà aquest any la seva xarxa d'apadrinaments per part de mentors de prestigi a joves a l'atur amb formació superior al conjunt de Catalunya, Madrid, Andalusia i País Basc, segons informa aquesta institució.

Aquesta iniciativa, denominada "Apadrinant el talent", busca fomentar l'accés al mercat laboral a través d'una metodologia innovadora basada en trobades entre persones amb un mateix perfil acadèmic i professional, encara que una d'elles consolidada en el seu àmbit d'actuació i una altra, en els inicis de la seva carrera.

El mentor intentarà determinar les habilitats del jove i descobrir els seus punts de millora perquè afronti amb més opcions d'èxit la recerca de feina. Catalunya, Andalusia, Madrid i el País Basc havien iniciat aquesta tasca l'any passat, però l'objectiu de la Fundació és fer-la extensiva a tot el territori que abracen aquestes quatre comunitats.

Els joves participants en el projecte han de tenir entre 18 i 30 anys i haver finalitzat els estudis universitaris o el cicle superior de formació professional els últims cinc anys. L'apadrinament tindrà una durada màxima de sis mesos amb uns mentors que són directius i professionals amb alta motivació i especial sensibilitat cap a la diversitat i la igualtat d'oportunitats. Al projecte hi ha 24 empreses participants, la majoria integrants del patronat de la Fundació.

Entre les primeres experiències d'èxit hi ha la parella formada pel president d'Applus+, Joaquim Coello, i el jove enginyer tècnic industrial Mohammad Fares, de Sant Feliu de Guíxols. Arran del treball conjunt, Fares va decidir continuar la seva formació i realitzar un Màster en Enginyeria Industrial.

Una altra parella és, Josep Lluís Santfeliu, un dels responsables de Ysios Capital i el jove tècnic superior d'administració i finances Edwin David Hurtado, nascut a l'Equador i resident a Barcelona. També es pot desgtacar la parella formada per la responsable d'exposicions de La Caixa, Virginia Roy, i la madrilenya Inmaculada Zurrón, llicenciada en Història de l'Art.