El nou desplegament de les zones verdes i blaves ha d'incorporar diferents mesures tecnològiques per afavorir la mobilitat. Una d'aquestes serà la col·locació de sensors en places d'aparcament per saber si estan lliures o ocupades. S'ha previst col·locar uns 300 aparells d'aquest tipus en diferents carrers de la ciutat i el primer lloc podria ser la placeta que hi ha al carrer del Carme, al costat dels Jardins d'en Pablito, a prop de l'encreuament amb els carrers Vista Alegre i doctor Pascual i Prats.

L'objectiu d'aquests aparells sensors, com ha explicat el regidor de mobilitat, Via Pública i Seguretat, Joan Alcalà, és que els usuaris sàpiguen si hi ha places lliures i per tant si val la pena desplaçar-s'hi o si millor ja han d'anar a buscar un altre lloc. Per exemple, si hi ha una sola plaça, possiblement ja quedarà ocupada abans d'arribar-hi.

L'elecció d'aquest espai del carrer del Carme respon al fet que es tracta d'un punt on la vintena de places que hi ha tenen una ocupació molt alta. A més, es tracta d'un espai en forma de placeta sense sortida on els vehicles que hi entren per sortir-ne poden tenir algunes dificultats perquè han de fer moltes maniobres. Alcalà ha indicat que serà aquest tipus d'aparcament on s'aniran implantant aquests diferents sensors. Aquest tipus d'aparells detectors ja funcionen amb èxit en altres poblacions catalanes. També en algun estacionament privat, tot i que, en aquest cas, la consulta no es fa amb telèfons mòbils si no visualment, ja que a cada plaça hi ha un llum verd o vermell segons la disponibilitat.

La consulta per saber si hi ha places lliures es farà, molt probablement, per mitjà d'aplicacions de telèfons intel·ligents. Si aquesta mesura s'anirà implantant al llarg de l'any 2014, sí que es preveu que pugui posar-se en marxa molt aviat el sistema per renovar el tiquet d'aparcament de les zones verdes i blaves.