Les màquines han tornat a l'escola Pericot de Girona i ara és per l'inici de les obres que han de permetre al centre educatiu i també al barri disposar d'un gimnàs polivalent. Els treballs s'han adjudicat a l'empresa Obres i Contractes Penta, SA per 775.264,87 euros. Ha estat l'oferta més econòmica després que la Generalitat licités les obres per 936.313,80 euros. El compromís és acabar les tasques abans de l'inici del proper curs.

El projecte preveu la construcció d'una sala polivalent-gimnàs, amb vestidors, porxos per a quan plogui i una pista exterior. La part esportiva de l'escola es construirà en un lateral de la finca, en paral·lel al carrer Ullastret. La superfície a urbanitzar afecta uns 2.000 metres quadrats i inclourà la citada sala polivalent- gimnàs, que inclourà, fins i tot, amb un escenari per a ús esporàdic, sala d'espectacles. També s'hi preveuen dos magatzems. A més a més, hi haurà aules exteriors infantils, un espai d'horta, una zona de jocs de primària i una pista poliesportiva.

El seu ús serà no només per a l'escola sinó també per les diferents entitats del barri i l'Associació de veïns de Montilivi, que fa anys que reclamen instal·lacions d'aquest tipus. El seu sistema de funcionament serà similar al nou pavelló de Montfalgars, situat a Can Gibert del Pla. Allà, al matí els escolars hi fan les seves activitats i a la tarda hi entrenen diferents ?equips esportius.

Efectes multiplicadors

La tinenta d'alcalde d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, va mostrar ahir la seva satisfacció per l'inici de les obres i va recordar que aquesta part de la ciutat tenia un dèficit d'equipaments d'aquest tipus.

Muradàs va recordar que l'equip de govern sempre ha pensat en els efectes "multiplicadors de les inversions" per deixar palès que s'aprofitarà al màxim l'equipament ja que tindrà utilitat per a l'escola, per als veïns i entitats del barri i per la ciutat.