La CUP inicia una campanya contra les retallades a Girona coincidint amb les rebaixes

08.01.2014 | 07:46

La CUP de Girona ha iniciat una campanya per denunciar la política econòmica de l'equip de govern en aspectes com les retallades que han patit determinades partides des del 2011, l'existència de despeses supèrflues als comptes municipals o la quantitat que cada any es destina al pagament d'interessos bancaris.
La campanya, que porta per títol "Girona, temps de rebaixes", s'ha fet coincidir amb la campanya de rebaixes als comerços, consisteix en presentar les xifres (retallades, sous excessius i interessos, entre altres) com si es tractés de rebaixes comercials, per difondre-les de forma més amena entre la ciutadania.

Cartells diaris
Durant les properes setmanes cada dia es farà públic un nou cartell per denunciar aspectes com les retallades en política lingüística, joventut, gestió d'espais naturals; així com "despeses supèrflues com el sou del gerent i altres càrrecs de confiança o els convenis de promoció turística, entre d'altres". La CUP també ha anunciat que utilitzarà l'etiqueta #RebaixesGirona perquè es pugui participar a les xarxes socials.
La formació critica que s'hagi apostat per mantenir retallades en partides estratègiques tot i l'augment d'un 5,14% del pressupost des del 2011, en benefici d'altres àmbits d'acció menys rellevants o que, segons la CUP, no requereixen tants recursos. El portaveu de l'organització, Jordi Navarro, ha denunciat que "les retallades del pressupost 2012 s'haurien pogut corregir el 2013 i el 2014 perquè els ingressos han augmentat els dos darrers exercicis", i ha declarat que "cal que els gironins coneguin la realitat, i sàpiguen que si les retallades no s'han revertit és per qüestions polítiques i ideològiques, i no pas perquè hi hagi menys recursos".

Enllaços recomanats: Premis cinema