Girona disposarà d´una unitat mòbil de teleassistència

L'Ajuntament incorpora aquest servei per oferir cobertura a les persones grans usuàries de la ciutat

08.01.2014 | 15:47

L´Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí la unitat mòbil del Servei Municipal de Teleassistència, que donarà cobertura a les 1.469 persones usuàries del servei a la ciutat. Es tracta d´un vehicle equipat amb el material necessari per fer front a diferents situacions, com necessitats d´atenció sanitària urgent i d´atenció psicosocial, així com petites incidències a la llar. La unitat mòbil donarà suport a les figures ja existents de coordinadors de zona, tècnics i personal del centre d´atenció.

"Estem satisfets perquè aquest nou projecte ens ajudarà a complementar el servei de teleassistència que prestàvem fins ara a la gent gran de la ciutat", ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l´Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. El contracte amb l´empresa que realitza el Servei de Teleassistència Municipal, Tunstall Televida, es va iniciar el dia 1 de setembre i tindrà una durada de 2 anys, prorrogables per 2 anys més. L´entrada en funcionament d´aquesta unitat mòbil ja estava prevista en aquest contracte, amb la qual cosa la seva incorporació no suposarà cap cost addicional per a les persones usuàries del servei.

A banda de la unitat mòbil, s´incorporaran també nous dispositius de seguretat per poder oferir un servei avançat als usuaris i usuàries de la ciutat. Entre aquests nous dispositius destaquen detectors de gas, de fum i de mobilitat, teleassistència mòbil i sistemes de servei adreçats a persones amb dificultat en la comunicació verbal. "Fem un pas endavant i un avanç en la qualitat pel que fa a la teleassistència a domicili, ja que amb la unitat mòbil es permetrà una atenció i una intervenció de més qualitat a les llars de les persones usuàries i, a més, els nous dispositius permeten que les persones grans puguin continuar vivint a casa seva amb més seguretat", ha explicat el delegat territorial a Catalunya de Tunstall Televida, David Márquez. Des de la posada en funcionament de la unitat mòbil, el passat 18 de desembre, s´han fet 132 visites domiciliàries, de les quals 22 han estat per atendre una situació d´emergència a través d´aquest servei.

Des del 2006, any que es posa en marxa el servei a la ciutat, s´han pogut beneficiar de la teleassistència 2.568 persones usuàries repartides en 2.179 habitatges. Durant l´any 2013 el Servei Municipal de Teleassistència ha gestionat 978 emergències. Per l´Ajuntament de Girona aquest servei és un recurs clau en la prestació de serveis públics de proximitat ja que es tracta d´un servei preventiu, de dret subjectiu i de plena competència local, que millora significativament la qualitat de vida de les persones usuàries i les seves famílies. És un servei complet i flexible, pensat i adequat a les necessitats de cada persona, que funciona permanentment. Aquest servei es caracteritza per intervenir en casos d'emergència i sobretot en una funció important d'acompanyament.

Girona

Maties Martí en una imatge recent.
Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Enllaços recomanats: Premis cinema