El Girona10 incorpora aquest any una vessant solidària i donarà part de la recaptació del cap de setmana al Banc dels Aliments

El cap de setmana del 25 i el 26 de gener Girona serà l´escenari de la tercera edició del Girona10, que enguany es portarà a terme sota el lema Girona10+1, amb motiu de la campanya solidària que es farà aquells dies en benefici del Banc dels Aliments. Un any més, el Girona 10, impulsat per l´Associació d´Hostaleria de Girona i Radial i que compta amb la col·laboració de l´Ajuntament de Girona i d´altres entitats de la ciutat, té com a objectiu promocionar la ciutat com a destinació de turisme cultural, gastronòmic i aquest any també natural, ja que s´incorporen diferents propostes de turisme actiu.

"El Girona10 és una gran operació de promoció de la ciutat i una inversió que rendeix tot l´any. El sector fa una aportació molt important en el que podríem dir que és el gran complot gironí i que té un resultat final espectacular", ha subratllat l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Una de les principals novetats d´aquesta tercera edició és la promoció que Renfe ofereix als usuaris per visitar Girona el cap de setmana del Girona10. La companyia oferirà un Tren10 especial amb 397 places, a un preu de 10 euros per trajecte, que sortirà a primera hora del matí el dissabte 25 des de Barcelona i que tornarà al vespre del mateix dia a la ciutat comtal. A més, s´oferiran 1.000 places de tren amb descomptes especials de fins al 70% des d´altres destinacions estatals que estiguin connectades amb tren amb Girona. "Es tracta d´una nova demostració del fet que Renfe fa una aposta clara per Girona com a destí turístic", ha explicat la regidora de Turisme i Comerç de l´Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, que ha afegit que el "cap de setmana intens" del Girona10 contribueix a "desestacionalitzar el turisme a la ciutat".

Per la seva banda, el president de l´Associació d´Hostaleria de Girona i Radial, Francesc Xavier Nicolazzi, ha explicat la vessant solidària de l´edició d´enguany del Girona10. "Creiem que és el moment més adequat per ser solidaris i per això hem afegit aquest +1 als Girona 10, per tal que la gent faci un donatiu d´1 euro per al Banc dels Aliments", ha afirmat. Els organitzadors de l´esdeveniment promouran entre els participants, tant els qui pernoctin als hotels com els comensals dels restaurants, que donin de manera voluntària 1 euro al Banc dels Aliments, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu que ningú passi gana. El president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez, ha agraït aquesta mostra de solidaritat "per a la gent més necessitada de les nostres contrades".

La tercera edició del Girona10 posarà a disposició dels visitants de la ciutat 1.200 places hoteleres a 10 euros, així com uns 15.000 menús de restaurant també a aquest preu. Els comerços de la ciutat també participen a la iniciativa amb diverses ofertes, promocions i descomptes. Tal com es va fer en l´edició de l´any passat tothom qui vulgui aconseguir habitacions a 10 euros s´haurà de registrar en un formulari que es trobarà al web www.girona10.net des d´avui a les 11 h fins al 14 de gener a les 23.59 h. Després d´aquesta data, es farà un sorteig públic que es retransmetrà per Internet entre totes les sol·licituds.

Turisme actiu i espectacles a 10 euros

Pel que fa a altres novetats destacades de l´edició d´enguany, cal ressaltar també l´oferta d´activitats relacionades amb el turisme actiu, com visites guiades i activitats de natura per diferents indrets naturals de la ciutat o altres propostes amb bicicleta o caiac. En relació amb la cultura, durant el cap de setmana del 25 i el 26 de gener es podran comprar 50 entrades per 10 euros a 10 espectacles programats a l´Auditori de Girona i al Teatre Municipal de Girona, així com entrades també per 10 euros per a espectacles del Festival Strenes.

A més, el Museu d´Història de Girona, el Museu d´Història dels Jueus de Girona i el Museu del Cinema oferiran jornada de portes obertes el dissabte 25 de gener (de 10 a 20 h) i el diumenge 26 de gener (de 10 a 19 h); la Casa Masó oferirà visites guiades gratuïtes durant el cap de setmana, amb reserva prèvia, i el Bòlit, Centre d´Art Contemporani de Girona obrirà els espais expositius de nit també durant el cap de setmana.