Girona canviarà part del mercat per alliberar un tram del vial perimetral

El circuit de les parades estarà connectat i els clients no hauran de fer marxa enrera en cap punt

12.01.2014 | 08:20
Algunes de les parades del Parc canviaran d´ubicació abans del mes de març.
Algunes de les parades del Parc canviaran d´ubicació abans del mes de març.

Mentre continua el debat inacabable sobre la futura ubicació que ha de tenir el mercat bisetmanal de Girona, l'Ajuntament està enllestint una reordenació que servirà per millorar el circuit per als clients i que també permetrà alliberar una part del vial perimetral asfaltat de la Devesa.
Actualment, les parades del mercat estan situades en forma de "T", aprofitant el vial del centre de la Devesa i el vial perimetral asfaltat. L'objectiu és que passi a tenir forma de "P", aprofitant un del vials interiors del Parc, en paral·lel al vial central. Es traurà un tram del mercat que està situat sobre l'asfalt (un dels laterals de la part alta de la "T") per resituar-lo a dins del Parc. D'aquesta manera, els clients podran seguir una ruta que els permeti caminar enmig de totes les parades sense haver de fer cap marxa enrere com succeeix actualment. A més, segons s'ha comprovat, les parades sobre l'asfalt són les que reben menys gent. L'espai asfaltat aliberat passarà a ser aparcament permanent. Com que l'equip de govern preveu endurir les mesures per evitar que els vehicles entrin al Parc, els que ara ho fan tindran aquesta alternativa. Els dies del mercat només hi podran entrar els vehicles dels marxants.

Aquesta reordenació del mercat dins del parc de la Devesa ja es va plantejar fa uns mesos en una reunió entre l'Ajuntament de Girona i els representants dels marxants. L'objectiu de l'equip de govern és poder tirar endavant aquesta mesura durant aquest primer trimestre de l'any.

Aquest moviment de l'Ajuntament de Girona es fa enmig del debat sobre la futura ubicació que ha de tenir el mercat bisetmanal. En els últims anys han sorgit diverses propostes que han topat amb l'oposicio veïnal. Entre les més recents hi ha la de situar les parades a la llosa del parc Central, que els veïns de Sant Narcís no veuen amb bons ulls. També s'havia parlat del vial interior del Parc que ressegueix el passeig de la Devesa, però els residents tampoc ho veuen en bons ulls. En el passat també s'havia parlat de l'aparcament entre el gimnàs Wellness i el Parc Central, al Parador del Güell (al costat dels Maristes), a l'esplenada de la Copa o al sector de Pont Major i Pedret, des d'on s'ha proposat la idea de fer-hi petits mercats setmanals, entre altres.

Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Enllaços recomanats: Premis cinema