"Girona 10+1". El lema de la campanya promocional que el cap de setmana del 25 i 26 de gener oferirà nits d'hotel, menús i tot tipus d'activitats a deu euros ha variat una mica enguany per tenir un accent més solidari: l'objectiu és que els clients dels hotels i restaurants donin de forma voluntària un euro -o els que vulguin- que anirà destinat al Banc dels Aliments. Des d'ahir i fins al 14 de gener, els interessats a passar una nit d'hotel ja poden inscriure's a través d'una pàgina web. Més endavant, es farà un sorteig -encara sense data- i, com l'any passat, s'atorgaran per aquest sistema les places d'hotel a 10 euros disponibles. Enguany, el nombre de places a aquest preu ha disminuït lleugerament: hi haurà 43 establiments que oferiran 1.200 places (l'any passat van ser 1.588), ja que dos hotels no hi participen. En canvi, s'ha incrementat lleugerament el nombre de restaurants que en formaran part: de moment són 42, que, segons es calcula, serviran uns 15.000 euros.

Segons va explicar el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, s'espera que el nombre d'establiments adherits a la campanya augmenti durant els propers dies. De moment, hi ha 35 comerços que ja han confirmat la seva adhesió, la majoria dels quals oferiran descomptes del 10% addicionals o vals descompte del 10% per utilitzar quan acabi la campanya de rebaixes. A més, per primera vegada el Gremi de Perruquers s'ha afegit a la iniciativa i almenys quatre perruqueries oferiran descomptes especials durant aquell cap de setmana. D'altra banda, el Girona FC oferirà als clients dels hotels que portin la polsera identificativa entrades gratuïtes per al partit d'aquell diumenge.

Per la seva banda, la companyia Renfe organitzarà dissabte al matí un TAV amb bitllets a deu euros per anar de Barcelona a Girona, que tornarà a la Ciutat Comtal el mateix dia al vespre. A més, oferirà 1.000 places de tren amb descomptes especials de fins al 70% des d'altres destinacions estatals que estiguin connectades amb tren amb Girona.

Una altra novetat d'enguany vindrà de la mà del Festival Strenes, que posarà a la venda un centenar d'entrades a deu euros pel concert de Gerard Quintana, 50 per a Joan Dausà i 25 per a l'actuació de Pau Riba i Pascal Comelade. A més, la gent amb polsera també tindrà un 10% de descompte en la compra d'entrades del musical Isavel, que es representarà durant aquells dies.

Un any més, els comerciants del Mercat organitzaran La Nit del Lleó, que permetrà obrir les portes del mercat de set de la tarda a mitjanit i degustar tastets i escoltar actuacions musicals en directe.

L'Ajuntament, a més, també ha volgut demostrar la seva implicació amb la iniciativa i ha organitzat diversos espectacles al carrer: un concert dels Gospelians, una cercavila amb la Girona Marxing Band i un taller de jazz i swing (dissabte), i sardanes i un concert de la Jove Big Band el diumenge.

La regidora de Turisme, Coralí Cunyat, subratlla també que enguany s'ha fet una forta aposta per la natura i el turisme actiu, de manera que s'han organitzat un ampli ventall d'activitats (gratuïtes per als clients dels hotels amb polsera) que inclouran visites ?guiades per les Pedreres, la Vall de Sant Daniel i les fonts de Girona, "running tours" i sortides amb bicicleta.

El sorteig per a les places hoteleres es farà públicament al Palau de Congressos i es retransmetrà en directe per Internet. Les inscripcions es podran fer al web www.girona10.net des d'ahir al matí i fins el 14 de gener a les 23.59 hores, per tal que tothom tingui temps per inscriure's i no es col·lapsin els webs de reserves tal com va succeir el primer any. Els afortunats hauran de confirmar la reserva, que serà d'una habitació doble en qualsevol dels allotjaments de forma aleatòria en règim de deu euros per persona.

L'alcalde de Girona, Carles ?Puigdemont, va reconèixer ahir que Girona 10 demana "molt d'esforç" per part de diferents sectors de la ciutat, però va assenyalar que "val la pena" perquè els seus fruits també es poden recollir durant la resta de l'any. Per la seva banda, el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, va agrair que la campanya sigui solidària amb l'entitat.