La clínica dental solidària de Girona espera poder eixugar la llista d'espera a finals d'aquest any i reobrir portes a principis del 2015. Durant el passat 2013, els dentistes que treballen desinteressadament han visitat un centenar de pacients però encara queden uns 100 més per atendre. El centre volia començar a readmetre pacients a finals del 2013 però, finalment, aquesta previsió no s'ha pogut complir. A més, des de l'entitat estan buscant noves fórmules per atreure més professionals que vulguin col·laborar en el projecte. D'altra banda, des de l'entitat asseguren que el consistori gironí està estudiant la possibilitat de traslladar la clínica durant aquest any a la zona de Can Gibert del Pla.

L'abril del 2012, la clínica dental solidària de Girona va anunciar que no admetria més pacients fins que eixugués la seva llista d'espera d'unes 300 persones. En aquell moment, el president de l'associació Dentistes Solidaris de Girona - que gestiona la clínica-, Emili Banchilleria, va calcular que trigarien mig any en poder reobrir les portes. No obstant això, al cap d'uns mesos, veient el gran nombre de pacients que encara hi havia a la llista, l'associació va modificar la previsió tot apuntant que s'intentaria reobrir l'accés de pacients al cap d'un any, és a dir, a finals del 2013. Una data que, finalment, no ha estat possible complir.

"Nosaltres pensem que a finals del 2014 haurem pogut finalitzar la llista d'espera i possiblement a principis del 2015 ja podrem tornar a obrir l'accés de pacients, això són les expectatives que tenim ara però tot depèn dels casos complicats que tinguem o de l'ajuda que rebem dels companys" ha lamentat el president de l'entitat. En aquests moments treballen a la clínica una vintena de professionals però, Banchilleria ha detallat que estan buscant fórmules per atreure més dentistes que vulguin col·laborar en aquest projecte solidari. "La idea de la junta és buscar idees per incentivar els professionals, tots ells ens han ajudat molt, els ho agraïm i esperem que s'engresquin i se sumin a la iniciativa", ha detallat.

En principi, la idea és reunir-se properament amb els professionals per intentar conèixer de primera mà com veuen la clínica. "Una o dues horetes a la setmana ja és molta ajuda, esperem que ells també ho vegin", ha valorat. Segons el president, actualment encara hi ha un centenar de pacients de la llista d'espera que s'han d'atendre.

D'altra banda, Banchilleria també ha explicat que durant aquest 2013 s'han reunit diverses vegades amb l'Ajuntament de Girona perquè el consistori està estudiant la possibilitat d'ubicar la clínica en un altre espai de la ciutat. "Des de l'organització del mercat volien instal·lar a la zona que ocupa la clínica actual un espai on es poguessin fer activitats turístiques i econòmiques importants", ha comentat Banchilleria. Per aquest motiu, el president de l'entitat ha explicat que l'ajuntament treballa amb la idea de traslladar la clínica a uns baixos - amb espai suficient- per la zona de Can Gibert del Pla, prop del col·legi Maristes.

"En la reunió d'ara fa quatre mesos vam parlar-ho però de moment no en sabem res més, el consistori també està mirant el cost que tindria desmuntar tota la seu del mercat i portar-ho a un altre lloc", ha assenyalat. A més, Banchilleria també ha comentat que la previsió amb la qual treballava el consistori era que el trasllat es realitzés durant aquest 2014.