La tinenta d'alcalde d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha volgut recordar que fins aquest any mai hi havia hagut cap ordre per controlar la temperatura dels equipaments educatius durant les festes de Nadal i Reis. Respon d'aquesta manera als treballadors i al sindicat Comissions Obreres que fa unes setmanes es van queixar que les treballadores de la neteja havien de treballar amb fred perquè no s'engegava la calefacció.

Muradàs ha concretat que fins l'any 2009 cada centre controlava els aparells calefactors individualment i que a partir d'aleshores, quan es va centralitzat el sistema de tots els equipaments, mai es va donar cap ordre, ni d'encendre la calefacció ni d'apagar-la. Comissions havia indicat que amb l'entrada del nou govern de CiU, subratllen, es va decidir retallar la calefacció durant les vacances escolars de Nadal.

La representant municipal ha posat de manifest que l'àrea de sostenibilitat va controlar la temperatura dels centres durant les vacances de Nadal i Reis i la temperatura mitjana del 23 al 27 de desembre va ser de 12,3 graus. "Mai han estat sota zero com havien arribat a dir", apunta la regidora gironina.

No obstant això, producte de la carta del sindicat, l'Ajuntament va decidir obrir la calefacció la primera hora de cada dia (sis a set del matí) perquè la temperatura pugés una mica. Segons Isabel Muradàs la mesura ha anat prou bé i podria repetir-se l'any vinent. Tot i això, hi ha d'haver noves reunions amb les treballadores del l'empresa que s'encarrega de la neteja, els sindicats i representants del mateix Ajuntament.