Una de les grans dades de l'any 2013 a Girona és que no es va registrar cap homicidi. Feia almenys quinze anys que no es registrava aquesta dada. En els darrers anys hi havia hagut entre 5 i 7 morts.

Pel que fa a detencions per infraccions penals, aquest 2013 n'hi ha hagut menys que l'any anterior ja que s'ha passat de 1.138 a 1.020. Tot i això, l'inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial del Gironès - Pla de l'Estany dels Mossos d'Esquadra, Xavier Domènech, va explicar que es deu al fet que a una mateixa persona se li atribueixen més accions. Sí que ha augmentat el nombre de casos resolts, que ha passat del 38,18 % al 39,89 %, un percentatge que es considera molt bo.

Si es miren les estadístiques mensuals, es dóna el cas que als mesos d'estiu (juny, juliol i agost) hi ha un descens de fets coneguts. En canvi, als mesos de setembre, a l'octubre i al novembre (coincidint amb els dies de les Fires) augmenta.

En l'aspecte comparatiu amb altres ciutats, l'intendent en cap de la policia municipal, Josep Palouzié, va posar sobre la taula els delictes que es registren per cada mil habitants. En aquest sentit, va assegurar que mentre a Girona la xifra es queda en 41 casos, a Barcelona és de 79. El director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta, va remarcar que la mitjana en moltes ciutats europees és de 80 casos per cada mil habitants i que les dades de la ciutat de Girona són "comparables a les dels pobles més tranquils de les comarques gironines". Sense voler exhibir triomfalisme, Palouzié va exposar que "la mitjana és molt interessant i molt positiva i en comparació amb altres ciutats estem amb millor seguretat als nostres carrers i a les nostres llars".

Pel que fa al perfil dels detinguts, el 89% són homes. Solen tenir entre 18 i 36 anys, tot i que el 13% són menors d'edat. Respecte a les nacionalitats, el 45 % són espanyols, seguits amb un 20% pels marroquins.