Les restes arqueològiques que han deixat al descobert les obres del nou pont del Ter, entre Pedret i Pont Major, podrien correspondre a un pont medieval sobre el Ter datat de 1385 obra de Pere Sacoma, l'arquitecte que va ser mestre d'obres de la Catedral i Sant Feliu i es va encarregar també l'ampliació de les muralles de Girona a petició de Pere el Cerimoniós. Aquesta és la hipòtesi de l'exdirector del Museu d'Història, Pere Freixas, qui, no obstant, adverteix que caldrà veure què acaben determinant els informes tècnics. Alguns veïns del barri, tanmateix, s'inclinen per pensar que les restes poden correspondre a un pont que cobria la riera del Bou d'Or, actualment coneguda com a riera de la Punxa. El president de l'associació de veïns, Josep Maria Castanyer, confia que les ruïnes s'estudiaran i es mantindran al barri: "És una gran oportunitat de no malmetre un vestigi que és del mateix nivell i trascendència de molts elements del Barri Vell", indica.

Segons Freixas, fins ara se sabia que Sacoma havia rebut, l'any 1385, l'encàrrec de fer un pont de pedra sobre el riu Ter, a la zona de Pedret, que podria correspondre a les restes trobades fa pocs dies. Tot i això, alerta que caldrà esperar a veure què hi diu l'informe de l'arqueòleg. En aquest cas, més que el valor dels vestigis -dos estreps-, l'important seria l'autor, un dels arquitectes més cèlebres de Girona. Alguns veïns, en canvi, creuen que del pont de Sacoma no en queda cap vestigi, i que les restes trobades corresponen a un pont que cobria la riera del Bou d'Or. Freixas opina que aquesta hipòtesi també pot ser certa, tot i que pensa que les ruïnes són molt grans per a una riera.

Sigui com sigui, els veïns desitgen que les restes es quedin al barri i s'estudiïn en profunditat per tal de determinar, exactament, a quina època pertanyen. "No es pot fer com amb el Pont del Dimoni, no volem que vingui un camió i s'ho endugui. Fins i tot, si s'han d'estudiar, estem disposats a buscar-los un lloc on deixar-les dins del mateix barri", assenyala Castanyer. El president veïnal considera que s'hauria de fer una excavació al voltant de la zona perquè es tracta de l'àrea per on passava la Via Augusta i s'hi podrien trobar nous vestigis.