Jordi Tubert de la Torre no és policia municipal de Girona però ahir va rebre un guardó perquè sense la seva col·laboració els agents locals potser no haurien pogut ajudar el seu pare quan va patir una situació de risc per la seva salut. El nen, que té uns set anys, es trobava l'any passat amb el seu pare dins del cotxe quan tot d'una s'hi van acostar una patrulla d'agents perquè el cotxe es trobava al mig d'un carrer de la ciutat. Els policies municipals d'entrada van demanar-li explicacions per haver aturat el vehicle i l'home s'hi va encarar nerviós. El nen, però -i d'aquí el guardó que se li va donar ahir durant la diada de la Policia Municipal-, va relatar als agents que el seu pare estava patint com una crisi i que estava malalt. Gràcies a l'aportació del nen, els agents van poder auxiliar l'home i els fets no van anar a més.

Aquest és un dels guardons que es van entregar ahir en una gala en què es van condecorar molts agents de la Policia Municipal. L'alcalde, Carles Puigdemont; el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà i l'intendent en cap, Josep Palouzié van ser els encarregats d'entregar-los. La creu d'Argent al Mèrit Policial, per ?exem?ple, va anar a mans de la infermera Anna Grabalosa; el caporal Juan Carlos Gil i l'agent Marc Dalmau. La seva ràpida intervenció va evitar la mort d'una persona que havia patit una insuficiència cardíaca. La Creu de bronze al mèrit policial va recaure entre d'altres, sobre tres membres de la Policia Municipal, el sargent Joan Jou i els agents Jordi Triola i Xavier González. Van evitar el suïcidi d'una persona que es volia llançar pel balcó.

A títol individual també es va guardonar el cos dels agents cívics. Anna M. Fontanilla i Alfons Serrano van rebre un diploma al mèrit policial per haver ajudat a poder detenir quatre persones que havien fet diversos robatoris.

En la mateixa categoria es van condecorar persones d'altres cossos policials. Va ser el cas del caporal dels Mossos d'Esquadra, Lluís Torres, i de Santiago Torregrosa, agent de la Guàrdia Civil, ambdós per temes de formació.

El lliurament de guardons va finalitzar amb la Creu de la Permanència que s'entrega als agents que fa 25 anys que treballen al cos. Enguany va recaure en Antoni Fernàndez i Martí Cruset.

L'acte es va celebrar al Teatre Municipal de Girona i va comptar amb l'assistència dels membres del cos policial municipal, acompanyats de les seves famílies així com amb representants de diversos cossos policials i polítics.

A l'inici de l'acte, l'intendent en cap de la Policia Municipal Josep Palouzié va repassar els resultats de les actuacions del cos durant el 2013. Sobre el camp de la seguretat viària, l'intendent va remarcar que durant l'any passat no es va haver de lamentar cap víctima mortal fruit d'un accident de trànsit i va recordar que en els últims quatre anys les xifres de víctimes i ferits greus han baixat i que durant el 2013 hi va haver 403 ferits. Pel que fa a les denúncies per infraccions de trànsit, han anat a la baixa, passant de les 28.941 del 2012 a les 24.673 el 2013.

Un altre aspecte que no va ?obli?dar destacar és cas dels dos agents que es troben de baixa a causa de les agressions que van patir al Barri Vell aquesta setmana. El regidor de Seguretat va condemnar els fets ocorreguts i va ressaltar el "compromís del govern de l'Ajuntament amb un model policial integrat i de proximitat". L'alcalde va tancar l'acte central de la diada i va lloar la feina de la policia municipal tot recordant "que fa de la convivència i de la cohesió social un veritable eix sobre el qual vol construir el seu futur".