ICV-EUiA de Girona proposarà, en el marc de l'elaboració del pla de mobilitat de la ciutat, que es faci un estudi per tal de detectar quines són les principals rutes de desplaçament dels alumnes de les escoles i del personal educatiu per tal de millorar la seguretat i la sostenibilitat en aquests desplaçament.

Segons la regidora ecosocialista Núria Terés, "és possible tenir tots els centres educatius de la ciutat connectats amb carril bici i establir rutes segures a peu". Amb aquest objectiu, doncs, ICV-EUiA reclama segregar els carrils bici del trànsit rodat i pacificar el trànsit als voltants de les escoles. Per aconseguir-ho, estan disposats a buscr l'acord amb la resta de grups i esperen també comptar amb la participació dels propis centres per tal de decidir quines són les mesures més adequades en cada cas.

Moció al proper ple

Terés ha explicat que en el proper ple presentaran una moció que serveixi com a punt de partida per començar a treballar, i ha insistit que "necessitem tenir un pla de mobilitat complet i acabat per tal de coordinar totes les accions de mobilitat i no fer pedaços com fins ara".