L'Ajuntament de Salt aprovarà en el ple de demà l'Ordenança municipal d'activitats de serveis. La nova normativa comercial s'havia aprovat inicialment fa uns mesos i només hi ha hagut una al·legació qu afecta els locutoris i que ha presentat l'Associació de Comerciants d'origen estranger de Salt.

La regidora d'Urbanisme, Rosa Pòrtulas ha explicat que l'entitat ha assenyalat que actualment no hi ha gent que s'hagi d'esperar per poder utilitzar les terminals d'un locutori i que per tant o es fa necessari reservar espai per una sala d'espera. Inicialment, s'havia indicat que per cada terminal caldria un metre quadrat de sala d'espera. Pòrtulas ha assenyalat que han corroborat que certament no hi ha cua als establiments i retirat l'obligació de tenir una sala d'espera.

A banda d'això, la nova ordenança reforçarà els controls per comprovar que els establiments de menys de 400 metres quadrats es dediquen a aquelles activitats per a les quals han demanat la llicència. També se suprimirà la distància mínima de 100 metres lineals que actualment hi ha d'haver entre bars, es faran bonificacions als comerços que es regeixin per criteris de qualitat, s'obre la porta perquè l'Ajuntament pugui crear plans d'usos o segells de qualitat i l'alcalde tindrà la potestat de tancar cautelarment aquells establiments que no s'ajustin a la normativa.