La Mesa d´Entitats es queixa al Defensor de la manca de respostes de l´Ajuntament

28.01.2014 | 07:33

La Mesa d'Entitats per la Participació Ciutadana ha presentat una queixa al Defensor de la Ciutadania després que l'equip de govern de Girona (CiU) no els hagi respost un seguit de preguntes que van presentar el passat mes de novembre. Un dels membres de la mesa, Xavier Villarreal, lamenta que molts dels temes de participació ciutadana quedin "en l'aire" i que el govern municipal no els acabi donant resposta. "Després de dos anys, s'hacomprovat que dialogar no vol dir tancar temes. Pot haver-hi molts processos oberts, però no es tanquen", indica.
El dia 16 de novembre, la Mesa va entrar al registre municipal un document amb preguntes sobre l'estat en què es troben diversos processos endegats a la ciutat, com ara el projecte ferroviari i el TAV, el sector Est i les ordenances fiscals i els pressupostos, entre altres. Els membres de la Mesa volien saber la informació que se'n deriva i els motius pels quals no s'han tancat encara. En el mateix document ja feien constar que, si no rebien resposta en un màxim de 30 dies hàbils, pensaven denunciar-ho al Defensor de la Ciutania, Ramon Llorente. Des de la Mesa recorden que "és obligació de l'administració pública la transparència de gestió governamental, i el permetre l'accés a la ciutadania de tota la informació derivada d'aquesta gestió".
Com que de no han rebut resposta, els membres de la Mesa van portar el cas al Defensor de la Ciutadania la setmana. Segons Villarreal, poc abans de la reunió van rebre un correu electrònic de l'equip de govern dient que els facilitarien les resposta el més aviat possible, però tot i això la Mesa va decidir tirar endavant amb la queixa. Ara, resten a l'espera del que digui Llorente.
Segons Villarreal, l'únic que volen les entitats és que l'Ajuntament "compleixi els seus compromisos" i els expliqui en quin estat es troben els processos participatius i per què no s'han tancat.

Enllaços recomanats: Premis cinema