L'Ajuntament de Salt va aprovar per unanimitat una moció per tal que se sancioni les entitats bancàries que incompleixin amb la llei del dret a l'habitatge i tinguin pisos buits permanentment. El text havia arribat al ple de forma consensuada amb aportacions de totes les formacions, tot i que inicialment l'havien presentat el PSC i IpS. Tots els grups municipals es van felicitar d'aquest acord unànime i tant la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, com el de CiU, Robert Fàbregas, van recordar que l'Ajuntament de Girona no havia estat així. En concret, al municipi veí la moció es va aprovar amb l'abstenció dels grups municipals de CiU i del PP.

El document consensuat a Salt preveu la possibilitat d'imposar fins a tres multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros i la creació d'un protocol amb els programes d'inspecció per detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació permanent de desocupació, començant pels que són de propietat d'entitats financera i altres grans empreses.

En el torn d'intervencions, el regidor no adscrit Carles Bonet va recordar que "un pis buit es fa malbé més que no pas un que hi té gent vivint" i va indicar que espera que els bancs s'avinguin a cedir els habitatges buits a la borsa municipal de lloguer. El regidor del PP, Felip Gil, va assegurar que sempre estaria al costat "qualsevol mesura que ajudi a alleugerir aquesta situació", en referència als pisos buits. Per Plataforma per Catalunya, Maria Osuna va afirmar que entre escoltar el poble i l'abús financer, sempre estaria al costat del poble. Ferran Burch, d'Independents per Salt, va recordar que en les ordenances fiscals ja havien demanat aquest tipus de sancions i va dir que caldria forçar la Generalitat a donar suport al document. També que estarien atents perquè es complís la moció i no quedés en "un brindis al sol".

La portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va destacar el paper de la plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), i va recordar que ells ja havien demanat en el debat de les ordenances fiscals que es fessin recàrrecs a l'IBI dels pisos buits propietat dels bancs. I va desitjar que la mesura serveixi perquè els bancs cedeixin habitatges a la borsa de lloguer social de l'Ajuntament o a les que tenen les pròpies entitats.

El portaveu de CiU, Robert Fàbregas, va elogiar l'acord arribat amb les formacions i va explicar que espera que la Generalitat els hi faciliti els elements necessaris per actuar enfront les entitats bancàries que no els faciliten la feina.

Membres de la PAH van seguir l'acord a l'interior de la sala de plens, malgrat que alguns es van quedar a fora perquè l'aforament estava complet. La plataforma va anunciar que vigilarà que es compleixi el pactat. Els integrants de la PAH que al saló de plens van marxar cridant perquè no se'ls deixava intervenir.