L'Agrupació de Ciutadans (C's) ha Girona ha entrat un escrit al registre de l'Ajuntament de Girona on adverteix a l'alcalde, Carles Puigdemont, que si cedeix el padró municipal per a la consulta independentista anuncada per al 9 de novembre podrien tirar endavant accions "d'exigència de responsabilitat tant administrativa com en el seu cas penal" que puguessin procedir.

La formació que encapçala Jean Marie Castel a Girona especifica que cedir el padró podria "vulnerar el nostre dret a la protecció de dades personals o qualsevol altre deure de secret aplicable".

En aquest sentit, el partit recorda que no es pot cedir el padró "per finalitats diferents de les previstes per la llei", i concreta que de manera particular no s'han de "cedir per la finalitat de ser utilitzat en l'elaboració d'un cens per a una consulta independentista".

El document també s'ha entregat al Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, i apunta que si "es tingués competència en la materia a la que es refereix la consulta, no hi hauria cap problema en sol·licitar les dades".