El jove toro gironí, Messi, que a l'estiu passat va obtenir un resultats excepcionals a les proves de genotipificació i que ja ha arriba a l'any d'edat, ha estat traslladat al centre d'inseminació artificial Aberekin SA ubicat al País Basc, on participarà en el programa nacional d'inseminació i iniciarà, d'aquesta manera, la seva vida útil com a semental. Aberekin SA és el centre d'inseminació del qual formen part els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (SEMEGA) de la Diputació de Girona, amb seu a la granja Camps i Armet, de Monells, que és la granja on va néixer el toro gironí.

Quatre anys i mig per endavant

Ara que Messi ha arribat a l'edat de poder procrear, ha estat enviat al centre d'inseminació artificial Aberekin SA, amb seu al País Basc, concretament al municipi de Derio (Bilbao). Allà, Messi començarà immediatament a produir dosis de semen que seran repartides entre 300 vaques lleteres d'arreu de l'Estat espanyol. A partir de principis de l'any que ve començaran a néixer els fills i filles de Messi. Alguns dels fills mascles també seran testats mitjançant la tècnica de la genotipificació per comprovar si han heretat les qualitats reproductives del pare. Pel que fa a les femelles, s'esperarà fins que siguin adultes i puguin ser inseminades. Al 2018 pariran i començaran a donar llet, fet que permetrà recollir les dades d'aquestes vaques per determinar-ne la qualitat com a productores de llet. En conjunt es tractarà d'un període de quatre anys i mig, que servirà per provar físicament les excel·lents qualitats productives del toro gironí.

La peculiaritat de Messi rau en el fet que es tracta d´un toro que ha estat escollit pel sistema de genotipificació. Messi, a la vegada, és fill d´un altre toro, Medellín, que també va ser seleccionat pel mateix sistema. Aquest és el primer cop a tot Europa que es dóna el cas d´utilitzar per a la reproducció un toro genotipat, de pare també genotipat.