L'empresa Excavaciones y Pinturas serà l'encarregada de convertir un col·lector barrera en un dipòsit de laminació a Santa Eugènia per un total de 320.650 euros. Es tracta d'una obra licitada per 445.995 euros per l'Ajuntament de Girona, a la qual s'havien presentat ofertes de deu empreses diferents. Aquests treballs s'han d'executar perquè el col·lector no s'allargarà tal com s'havia projectat fa anys. Els treballs han de durar uns vuit mesos.

De fet, hi ha en joc una subvenció europea d'uns 800.000 euros, segons va explicar en el seu moment el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas. Corresponen a uns ajuts que es van concedir per al tram de col·lector que passava per sota la frontissa de Santa Eugènia, entre el passeig dels Països Catalans i el carrer Costabona.

L'obra havia de servir per alleugerir la xarxa actual d'aigües residuals, ja que es preveia que en pocs anys estigués pràcticament al límit del col·lapse. La infraestructura significava la continuació d'un col·lector que ja estava construït al tram del terme municipal de Salt resseguint l'avinguda Alfons Moré.

Allargament descartat

Aquesta canonada s'havia d'allargar per poder connectar-la a la planta de Montfullà o Campdorà, fent-la passar per sota de les hortes de Santa Eugènia i del riu Ter, a una nova depuradora que s'hauria d'haver construït a l'altre costat de les hortes. Al final però no s'ha executat aquesta perllongació que depenia d'una intervenció supramunicipal i que tenia un alt cost econòmic en un moment de crisi.

Per tant, la infraestructura ja finalitzada havia quedat temporalment sense ús. Un fet que posava en qüestió la necessitat i utilitat de l'obra finançada en gran part pels fons europeus i executada l'any 2009 que podrien acabar reclamant el retorn dels diners cedits ja que no s'ajustaven al motiu pel qual s'havien concedit.

Per no perdre el fons europeu se'l transformarà en un dipòsit d'aigües, que, segons el representant municipal servirà de justificant d'utilitat als inspectors dels fons europeus.