Uns 1.700 nens llueixen els fulards per la pau

L'Ajuntament de Girona els penjarà a la seva entrada per tal que tota la ciutadania pugui llegir els missatges

06.02.2014 | 07:36
Uns 1.700 nens llueixen els fulards per la pau
Uns 1.700 nens llueixen els fulards per la pau
Uns 1.700 nens llueixen els fulards per la pau

dia escolar de la no violència i la pau al parc del migdia.Un total de 1.700 criatures es van reunir ahir tot lluint els seus fulards per reivindicar la pau. A l'acte hi va assistir el regidor de Cooperació, Eduard Berloso, que els va prometre que portarà els fulards a l'alcalde, Carles Puigdemont, i que els penjaran a l'entrada de l'Ajuntament per tal que tothom pugui llegir els seus missatges.A banda de decorar els fulards amb missatges de pau, els més petits també van fet tallers de pau, ajudats per estudiants dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt.


Uns 1.700 infants de dotze escoles i dos instituts de Girona i Salt van celebrar ahir al Parc del Migdia la festa de cloenda del Dia Escolar per a la No Violència i la Pau tot lluint els seus "fulards per la pau". En total, però, han estat 2.800 estudiants gironins els que han participat en la campanya durant les darreres setmanes.

Els alumnes dels col·legis Carme Auguet, Doctor Masmitjà, Eiximenis, el centre d'educació especial Font de l'Abella, els Maristes, Mare de Déu del Mont, Marta Mata, Migdia, Pare Coll, Pla, Verd i Vila-roja han treballat, en els darrers dies, el concepte de la pau en col·laboració amb els estudiants dels instituts Montilivi (Girona) i Vallvera (Salt), que han actuat com a dinamitzadors i han dut a terme tallers d'educació per la pau.
Ahir, tots plegats es van reunir al parc del Migdia per tal de celebrar la cloenda de la campanya. Allà els va rebre el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, que va agrair la implicació de l'alumnat i el professorat de les escoles i va ressaltar que "la pau no és una cosa d'un dia, sinó que la pau és una manera de fer en el nostre dia a dia, basada en el respecte, la igualtat i la justícia per a tothom". El regidor va explicar als infants que portarà els fulards plens de misasatges de pau a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i que properament els penjaran a la porta d'entrada de l'Ajuntament per tal que tothom els pugui llegir.

La campanya "Fulards per la pau" ha estat impulsada conjuntament pel Servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG solidàries. La festa de cloenda celebrada ahir al matí va ser amenitzada per La Troca i va comptar amb diverses activitats, com ara la ballada de la "Dansa dels amics", la cantada d'"El món seria més feliç" i la lectura d'un manifest per la pau a càrrec d'alumnes representants de les diverses escoles participants.

En la logística de la festa també hi van participar els Programes de Qualificació Professional Inicial i el Pla de Transició al Treball de Girona.
Aquesta no va ser, tanmateix, la única celebració de la pau que es va fer ahir a Girona. L'escola Joan Bruguera, per exemple, també va dur a terme diverses activitats, entre elles un mural gegant format per tots els alumnes i mestres de l'escola on es podia llegir el missatge Volem la pau. Arreu de les comarques gironines hi va haver molts altres municipis, com per exemple Vilablareix i Palafrugell, que també van celebrar el Dia de la Pau.

Enllaços recomanats: Premis cinema