La Casa de la Cultura de Girona està disposada a cedir un mural de l'artista Emília Xargay a l'Ajuntament de Sarrià, d'on era natural la pintora i escultora. L'alcalde, Roger Torrent (ERC), assegura que el consistori ja els ha fet saber que hi estan interessats, tot i que encara no saben on l'ubicaran, ja que és de grans dimensions. Per això, de moment el deixaran al magatzem municipal, a l'espera de trobar un lloc on exhibir-lo.

El regidor del PSC, Roger Casero, va preguntar per la qüestió en el darrer ple municipal. Torrent va explicar que, efectivament, la Casa de la Cultura està fent unes remodelacions internes i per això es planteja treure el mural de la seva ubicació actual. Així doncs, la Casa de la Cultura ha ofert a Sarrià la cessió de la peça, de manera que el consistori s'hi ha mostrat interessat.

Segons va indicar Torrent, la mateixa Casa de la Cultura es va oferir a responsabilitzar-se del trasllat del mural, tot i que el consistori encara no sap on l'ubicarà. L'alcalde sarrianenc va explicar que el mural fa més de sis metres d'amplada i més de tres d'amplada, de manera que, ara mateix, l'Ajuntament no sap on podria exhibir-lo. Per això, si finalment la cessió s'acaba formalitzant en els propers mesos, el consistori guardaria el mural de forma provisional al magatzem municipal a l'espera de trobar-li una ubicació on lluir-lo. "No serà fàcil trobar una ubicació per exposar-la al públic, ja que és de grans dimensions", va advertir Torrent.

Parlar amb la Diputació

Malgrat que, en principi, tant la Casa de la Cultura com l'Ajuntament de Sarrià estan d'acord en fer la cessió, s'ha de mirar com s'hauria de fer a nivell legal, ja que la Casa de la Cultura depèn, en realitat, de la Diputació de Girona. Per tant, va indicar Torrent, s'hauria de notificar la voluntat primera a l'ens provincial per tal de veure com es pot fer la cessió formalment.