ÚLTIMA HORA
L'Uni Girona jugarà la final de la Copa de la Reina | Spar Citylift Girona 80-60 Mann Filter

L´apagada va deixar sense llum uns 3.500 abonats

Endesa diu que hi va haver dues avaries diferents de manera simultània a Girona dimecres al vespre

06.02.2014 | 07:36
Només la Catedral semblava haver-se salvat de quedar a les fosques.
Només la Catedral semblava haver-se salvat de quedar a les fosques.

L'apagada que va deixar sense llum diferents barris de Girona va afectar més de 3.500 abonats la nit de dimecres. La companyia elèctrica Endesa va explicar ahir que en poca estona hi va haver dues avaries totalment diferents, un fet que va deixar molts clients sense subministrament. Un dels incidents es va produir quan faltaven uns cinc minuts per a les nou del vespre i l'altra vint minuts després. En un dels casos, segons va informar ahir la companyia, es va desconnectar un cable soterrat, mentre que en l'altre cas una peça d'un transformador situat a Palau.

Això va provocar que en poca estona els habitatges, comerços i activitats de molts carrers del sector Devesa-Güell, Montjuïc i Fontajau, aixícom vials de Pedret, Sant Ponç, Pont Major, Torre Gironella, el Barri Vell i el Mercadal, entre altres, quedessin a les fosques. Segons Endesa, una de les avaries va perjudicar 2.000 abonats, mentre que l'altra va afectar 1.500 clients. També segons la companyia, al cap d'una hora, ja s'havia reparat part de la incidència i només quedaven uns 465 afectats. A les onze de la nit, la situació ja estaria pràcticament resolta, a excepció d'alguns casos puntuals, sobretot a Sant Ponç.

No obstant, segons l'Ajuntament, van arribar a haver-hi 4.541perjudicats i el subministrament no es va resoldre fins passades les dues de la matinada, tot i que fins les quatre encara hi va haver talls puntuals.

Els cinemes Ocine de Sant Ponç va ser un dels afectats. Alguns dels espectadors van explicar ahir que es van quedar a mitja pel·lícula i que els van donar una entrada per a un altre dimecres, tot i que també hi havia l'opció de recuperar l'import. Vistos els problemes el cinema va decidir tancar cap a les deu .

Enllaços recomanats: Premis cinema