Girona formarà el dia 4 la comissió de seguiment dels pisos desocupats

Ja ha enviat cartes als bancs donant-los temps fins a mitjan febrer per dir quants pisos buits tenen

06.02.2014 | 07:36
La PAH va assistir al ple on es va aprovar la moció dels pisos buits.
La PAH va assistir al ple on es va aprovar la moció dels pisos buits.

L'Ajuntament de Girona té previst constituir dimarts, 4 de febrer, la comissió de seguiment de la moció per multar els bancs que tinguin pisos buits, aprovada en el darrer ple. A més, el consistori ja ha enviat cartes a tots els bancs i els ha donat de temps fins a mitjan febrer perquè els transmetin la relació d'habitatges buits que hi ha a la ciutat. Aquest serà el primer pas perquè l'Ajuntament pugui començar a negociar amb els bancs la cessió d'aquests pisos per a lloguer social i, en cas que no hi hagi resposta per part de les entitats, començar a multar.
El mateix dia 4, a les onze del matí, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) farà una acció davant de l'Ajuntament de Girona per reclamar que el seguiment de la moció es faci a través de la Taula d'Habitatge. Les darreres sessions de l'organisme van acabar de forma abrupta pel malestar del Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, i el govern local amb la portaveu de la PAH, Marta Afuera.
La Plataforma, a més, es mostra "sorpresa" i "escèptica" perquè CiU de Salt votés a favor de la moció al seu Ajuntament. Segons la PAH, fins ara CiU ha mostrat "manca de voluntat política" per solucionar el problema de l'habitatge, i adverteixen que faran un seguiment acurat de la moció.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema