Els instal·ladors han perdut un 30% d´activitat amb la crisi

El gremi de Girona assegura que "ja s'ha tocat fons" i veuen el turisme com una bona oportunitat laboral

01.02.2014 | 19:56

El Gremi d'Instal·ladors de Girona ha celebrat aquest dissabte la primera edició del Dia de l'Instal·lador amb una jornada de portes obertes. Actualment, l'associació té uns 1.000 instal·ladors d'electricitat, energies renovables o fontaneria adherits i asseguren que després d'una caiguda del 30% de l'activitat laboral des del 2008, el sector "ja ha tocat fons". "Comença a sortir una mica més de feina i a les comarques gironines tenim una gran afluència de turistes que inverteixen en reformes, una bona sortida ja que l'obra nova ha caigut en picat", ha assegurat el president del Gremi d'Instal·ladors de Girona, Ernest Roglans. Actualment l'associació està potenciant la formació dels seus agremiats.

El Gremi d'Instal·ladors de Girona ha celebrat aquest dissabte la primera edició del 'Dia de l'Instal·lador' a la seu que l'associació manté a la capital gironina. El president del Gremi ha assegurat que l'objectiu és "apropar-se a tots els instal·ladors agremiats" i que vegin "les instal·lacions i les oportunitats" que poden trobar dins de l'entitat. "Actualment disposem de deu tallers per poder fer pràctiques i formació", ha assenyalat Roglans. Avui en dia, el Gremi compta amb uns 1.000 instal·ladors adherits - que treballen en instal·lacions d'electricitat, climatització, fontaneria, energies renovables o telecomunicacions- uns 200 menys que ara fa cinc anys.

"Actualment el sector s'ha regularitzat, en comparació amb el 2008 hem registrat una caiguda del 30% o més de l'activitat laboral, la feina ha baixat i hi ha una gran quantitat d'empreses que han hagut de tancar o reajustar les seves plantilles", ha explicat el president. No obstant això, les petites reformes tant a llars com altres immobles estan mantenint el sector. "Ja hem tocat fons, la situació econòmica no pot baixar més i comencem a notar que ara ens surt una mica més de feina", ha explicat Roglans. En aquest sentit, el president ha comentat que les comarques gironines atreuen un gran nombre de turistes que disposen de segones residències o utilitzen diversos hotels i així s'inverteix directament o indirectament en reformes. "El nostre ram va per aquí, les reformes ens ajuden molt perquè la construcció d'obra nova ha caigut en picat", ha comentat el president.

D'altra banda, Roglans també ha explicat que una part dels treballadors que han perdut la seva feina aquests darrers anys han apostat per crear la seva pròpia empresa de reformes. "Per això, des de l'associació el que hem fet es lliurar tota mena d'informació i seguirem apostant per aquest camí, perquè els instal·ladors estiguin ben assessorats i continuarem fent noves jornades obertes", ha assegurat. En aquesta línia, el president també ha apuntat que des de l'entitat continuaran fent reunions amb els membres i treballadors de les diverses comarques gironines per recollir les seves inquietuds.

Enllaços recomanats: Premis cinema