L'Ajuntament de Girona permetrà la col·locació d'antenes de telefonia mòbil en almenys nou espais municipals. Fruit de la signatura del pacte local per al desplegament d'antenes de telefonia mòbil amb les operadores, s'ha proposat ubicar les noves instal·lacions de telefonia mòbil en un solar del disseminat de Sant Daniel; als voltants de la Torre Alfons XII; al Museu d'Història de la Ciutat; al polígon industrial Mas Xirgu; a un solar del disseminat de Montilivi; al Pavelló Municipal d'Esports Girona-Fontajau, i a l'edifici de l'Ajuntament. A banda d'aquests set indrets, ja n'hi ha a l'estadi de Montilivi i en un terreny al disseminat de Domeny.

D'altra banda, ahir l'Ajuntament va fer públic que la "mitjana dels nivells d'emissions de camp electromagnètic a la ciutat de Girona durant el 2013 està molt per sota del nivell màxim permès per la normativa vigent". Segons el consistori, la mitjana d'emissions electromagnètiques a la ciutat va ser de 0'62 volts per metre (V/m), un nivell 66 cops inferior als 41 V/m fixats com a màxim permès per un Reial decret. Aquestes dades han estat recollides per les dotze sondes amb sistema de monitoratge de radiofreqüència instal·lades a la ciutat, que permet mesurar i controlar de forma contínua i permanent la radiació provinent de les antenes de telefonia, entre altres.

"Estem en condicions d'afirmar que Girona és una ciutat sense problemes de contaminació radioelèctrica. Totes les mesures que hem fet durant el 2013 han donat uns resultats molt per sota del nivell permès. Durant el 2014, oferirem a tota la ciutadania de Girona que ho desitgi la possibilitat de mesurar el nivell d'emissions de camp electromagnètic a casa seva per tal d'esvair qualsevol dubte que puguin tenir respecte d'aquest tema", ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega. Per sol·licitar-ho, els interessats han de fer arribar un missatge a la Bústia d'Avisos o a través del web www.girona.cat/sostenibilitat.