L'AMPA de l'escola El Gegant del Rec de Salt (Gironès) ha engegat un nou projecte participatiu per millorar el pati de l'escola. Aquest passat cap de setmana, desenes d'infants i adults van treballar-hi instal·lant jardineres, creant un separador d'espais i col·locant una estructura que generarà ombra durant els mesos més calorosos. Aquesta nova iniciativa es suma al projecte d'autoconstrucció d'un nou edifici amb materials ecològics que va proposar l'AMPA i que està a l'espera de l'aprovació del conveni entre la Generalitat, l'Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona. Des de l'AMPA, demanen que el procés "no s'allargui gaire més".

Des de l'associació de pares i mares del centre escolar subratllen que fa vuit anys que l'escola està en barracons i ressalten que, mentre no s'aprovi el projecte que va proposar l'AMPA per construir una nova escola, és necessari millorar el pati i altres sectors del centre. Per aquest motiu, el passat dissabte, desenes d'infants, pares, avis i amics del Gegant del Rec van unir esforços per instal·lar una estructura que generarà ombra, penjar jardineres fetes amb pneumàtics i crear un separador d'espais.

Des de l'AMPA subratllen que, fins ara, el pati de l'escola no disposava de suficient mobiliari i que des del passat setembre, l'entitat va demanar a l'Ajuntament de Salt que realitzés els forats per poder instal·lar l'estructura que generarà ombra. "Davant la negativa del consistori s'ha decidit tirar pel dret", asseguren en un escrit. Unint esforços, l'AMPA va realitzar els forats de més d'un metre de profunditat que calen per poder enterrar els pals que sostindran la vela i van crear una rasa de 20 metres. L'entitat té previst organitzar un acte per inaugurar el nou pati un cop s'instal·li la vela de l'estructura.

D'altra banda, des de l'AMPA demanen a les administracions que tirin endavant "el més aviat possible" el conveni de col·laboració entre la Generalitat, l'Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona que permetria construir una nova escola basant-se amb la bioconstrucció. Aquesta idea va néixer des de l'AMPA ara fa uns mesos, després que els pares - farts d'esperar que les administracions construïssin el nou centre - van decidir implicar-s'hi personalment.