Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones en un operatiu policial contra el tràfic de drogues al barri de la Font de la Pólvora de Girona, al sector est de la ciutat. Els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han entrades i escorcolls a tres pisos del barri aquest dimecres al matí. A l'operatiu també hi han pres part els gossos de la unitat canina, per detectar la presència d'estupefaents amagats a l'interior dels habitatges. La policia sol fer operatius d'aquesta mena en aquest barri gironí, amb forta presència de la comunitat gitana. El darrer, el juliol de l'any passat. Aleshores, es van detenir quatre veïns i es van comissar més de 300 plantes de marihuana.

Les entrades i escorcolls al barri de la Font de la Pólvora s'han fet aquest dimecres al matí. Diverses furgones dels ARRO han blindat els carrers on s'ha desenvolupat l'operatiu policial, que se centrava en la lluita contra el tràfic d'estupefaents. Els agents han entrat a tres pisos del barri, situat al sector est de la ciutat, i on resideix la comunitat gitana.

A més dels ARRO, en l'operatiu també hi han pres part els gossos de la unitat canina. Els animals han pentinat els habitatges on s'han fet les entrades i escorcolls a la recerca de substàncies estupefaents que hi pogués haver amagades. L'operació s'ha saldat amb cinc detinguts per delictes contra la salut pública i amb el comís de diversos tipus de droga (com ara marihuana o cocaïna).

Quatre detinguts i més de 300 plantes de marihuana

Els operatius policials d'aquest tipus són habituals al barri de la Font de la Pólvora. Periòdicament, i amb l'objectiu de preservar la seguretat ciutadana, la policia hi fa entrades i escorcolls. La darrera de les operacions va tenir lloc el 31 de juliol de l'any passat i, en aquell cas, a més dels mossos també hi va prendre part la Policia Municipal.

Durant l'operatiu, els agents van fer cinc entrades i escorcolls a domicilis. I en dos d'ells, hi van descobrir grans quantitats de marihuana. En un dels pisos hi havia 153 plantes i en un altre habitatge, 152. L'operació va fer quatre detinguts per un delicte contra la salut pública. A més, en el marc de la mateixa operació, també es van fer inspeccions a dos bars del barri, on es van identificar 20 persones.