CCOO denuncia que el Servei de Salvament i Extinció d'Incendis de l'Aeroport de Girona no compta amb els mitjans tècnics i humans que li corresponen, i que això posa en risc la seguretat de la infraestructura. Concretament, apunten que per la seva categoria, l'aeroport hauria de comptar amb dos camions de bombers i un equip de quatre bombers i un cap de dotació perfectament equipats, quan en realitat només disposa d'un camió operatiu i els seus efectius humans no disposen de l'equip d'intervenció reglamentari. Aquesta situació, afegeixen, posa en risc la seguretat de l'aeroport en cas d'emergència, d'una banda, i el condemna a baixar de categoria, amb els prejudicis econòmics que això suposaria.

Segons un comunicat enviat als mitjans de comunicació per la Secció Sindical de CCOO a l'Aeroport de Girona-Costa Brava, el de Girona és un aeroport de categoria 7, el que l'obliga a tenir perfectament operatius dos camions de bombers per actuar en cas d'emergència. A més, i en funció d'aquesta categoria, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, l'AESA, estableix que, a banda dels dos camions, l'aeroport hauria de comptar amb quatre bombers i un cap de dotació perfectament equipats amb els seus uniformes i equips de respiració. Segons el sindicat, cap d'aquestes condicions es compleix, el que posa en perill la seguretat en cas de catàstrofe aèria i el condemna a baixar de categoria.

"En una situació de crisi econòmica com l'actual s'hauria de ser més conscient i responsable", apunta el comunicat. En aquesta línia, afegeixen que el director de l'aeroport no hauria de permetre que baixi la categoria perquè això significaria una reducció del nombre d'operacions i, per tant, una disminució dels ingressos directes i indirectes que posarien en perill la seva viabilitat futura.