Les dues associacions d'usuaris del cànnabis que hi ha a Girona han criticat l'ofensiva de l'Ajuntament, que pretén regular els clubs de fumadors de marihuana i que pot suposar que els ja existents també hagin d'abaixar la persiana. De fet, el local de l'associació Mar Verd, al carrer Francesc Rogés del sector Güell- Devesa, ja va haver de tancar fa una setmana per ordre municipal. L'altra, de l'associació Floors, està a la travessia de la Creu, i podria rebre una ordre similar molt aviat.

L'Ajuntament vol arovar una moratòria que impedeixi la concessió de noves llicències de clubs de fumadors de cànnabis, segons va avançar Diari de Girona ahir. Durant aquest període de prohibició de permisos el consistori vol fer una normativa amb un seguit de condicionants per aquest tipus de locals. Els responsables de les dues entitats no veuen del tot malament que el consistori vulgui establir uns criteris a seguir pels interessats en obrir un local d'aquest tipus però consideren que els que ja han obert no tenen per què tancar.

Tanmateix, afirmen que en el moment de la posada en funcionament, els dos van presentar la documentació a l'Ajuntament i no els van posar obstacles. "Si ens diuen que hem de tancar a una hora o a una altra, ho farem, però no ens poden fer tancar ara", lamenta un dels responsables de l'associació Floors, que suma uns dos-cents socis des que es va inaugurar ara fa un mes. "Apostem sempre pel diàleg. Tant amb l'Ajuntament com amb els els veïns amb qui no hem tingut cap conflicte i a qui deixem entrar perquè vegin com funciona tot", indica. El mateix representant assegura que el consum de marihuana és "tan lúdic com terapèutic" i "que una de les premises més importants és "el consum responsable".

L'altra associació d'usuaris, Mar Verd, està en converses amb l'Ajuntament per intentar trobar una sortida al tancament del local, al qual se li ha denegat l'obertura després de vuit mesos d'activitat. "No teniem cap queixa de cap veí", explica David Palma. "No sé si hem pecat de voler ser massa legals", lamenta després d'explicar que han anat portant tota la documentació a l'Ajuntament. Palma explica que l'associació té més de 400 socis i que a banda del consum de cànnabis organitzen altres activitats. "Tenim dret a un local social" reivindica.