Un jutjat ha ordenat, a petició d'Endesa, "desenganxar" els veïns de Font de la Pólvora que utilitzen electricitat sense tenir comptador i, per tant, que no la paguen. L'Ajuntament de Girona, però, vol evitar que les més de 300 famílies que es troben en aquesta situació es quedin sense subministrament, i per això ha demanat audiència al jutge per presentar un pla social per donar cobertura a aquesta gent i minimitzar el dany tant com sigui possible. De fet, el consistori està negociant amb Endesa per tal d'instal·lar un comptador únic a cada escala que donaria corrent a tots aquells que no tenen comptador.

Aquests comptadors permetrien donarien una quantitat limitada d'electricitat, per tal d'evitar que se'n fes un mal ús. L'Ajuntament, tanmateix, està negociant amb Endesa per veure qui paga aquest subministrament.

A Font de la Pólvora hi ha unes 340 vivendes que no tenen comptador i que "enganxen" l'electricitat de la xarxa sense pagar-la. Això fa que, en moltes ocasions, el sistema acabi caient i tot el barri -els que paguen i els que no- es quedin sense llum. Així doncs, l'Ajuntament ja fa mesos que treballa per buscar-hi una solució.

Segons el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), un cop s'han identificat els pisos que estan "enganxats" i saben quantes persones hi viuen, s'està fent un anàlisi dels consum que hauria de tenir cada vivenda. Llavors, la proposta municipal és instal·lar un comptador a cada bloc de pisos que doni subministrament a tots els veïns que no tenen l'aparell. Un cop hagin consumit la quantitat que es considera adequada i necessària, se'ls tallarà el subministrament i es comprovarà quin ús se'n fa. L'objectiu es evitar que l'electricitat s'utilitzi per a mantenir plantacions de marihuana, tal com passa en alguns pisos.

Aquests comptadors únics estarien funcionant entre un i tres anys, i paral·lelament s'aniria regularitzant la situació de tots els pisos i s'aniria fent una educació energètica als veïns, per tal de reduir el consum. Tot i això, Endesa ha presentat una denúncia al jutjat i aquest l'ha autoritzat a tallar el subministrament a les famílies que no paguin. El consistori, però, ho vol impedir perquè deixar-los sense llum seria un greu problema social, i per això s'ha reunit amb la Generalitat i els cossos policials. Tant el govern municipal com el català estan fent informes socials i han demanat parlar amb el jutge. L'objectiu és no deixar ningú sense cobertura energètica i minimitzar els danys.