Salt ha incorporat set pisos provinents d'una entitat bancària a la borsa de lloguer social. Representants de Catalunya Caixa i de l'Ajuntament de Salt han signat aquest dimarts l'adhesió al conveni subscrit entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i Catalunya Banc S. A., per promoure la cessió d'habitatges per destinar-los a lloguer assequible. Salt es converteix així en el primer ajuntament de les comarques gironines en afegir-se el conveni que permet que el municipi rebi set pisos que serviran perquè persones i famílies amb pocs recursos puguin accedir a un habitatge digne.

El conveni estableix que Catalunya Caixa tingui l'ajuntament permanentment informat sobre quins són els immobles susceptibles de ser arrendats. L'adhesió al conveni ha estat signada per Tomas Murciano, director de zona de Girona de Catalunya Caixa i l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé.

La tinent d'alcalde de Comunitats i Habitatge, Glòria Pàmies, espera que el clima de bona col·laboració i la feina diària facin possible que es vagi incrementant el nombre de pisos destinats a lloguer assequible a la població.

Catalunya Caixa ha signat diversos convenis amb organismes públics i agents socials per cedir part de la seva cartera immobiliària i posar pisos a disposició de persones en situació vulnerable oferint lloguers reduïts. Fins el moment, l'entitat ha signat més de 1.400 contractes de lloguer social a Catalunya.