La Casa Pastors, seu de l'antiga Audiència i futura seu de la col·lecció del crítica d'art Santos Torroella, reobrirà per Temps de Flors. I ho farà com a tastet del que ha d'esdevenir en un futur. A partir de Temps de Flors i fins al 2 de novembre, s'hi podrà veure amb l'exposició "Color latent". La mostra serà una selecció del fons municipal d'art contemporani de Girona. Es tracta de 66 peces que conformen una mostra representativa dels artistes vius de la ciutat de Girona i a la demarcació. El recorregut de l'exposició proposa una lectura sobre la història de l'art contemporani de la nostra ciutat entre 1983 i 2013. L'exposició s'inaugurarà el 6 de maig i es podrà veure fins al 14 de setembre. Durant Girona, Temps de Flors, es podrà visitar en el mateix horari que els projectes florals que formen part de la mostra: de les deu del matí a les nou del vespre.

Aquests serà només una de les novetats. També es podrà visitar el micvé de Girona. Arran de la recent presentació pública de la descoberta de les restes del bany ritual Temps de Flors tindrà com a al·licient extra la visita a aquest espai, inclòs dins el Centre Bonastruc de Porta. Les troballes del micvé, utilitzat per la població jueva de Girona des del 1435 fins al moment de l'expulsió, posen de manifest la importància del patrimoni jueu gironí i atorguen un nou grau d'interès cultural i turístic al call Jueu.

Soterranis de la Catedral

A aquests dos punts d'interés s'hi ha de sumar el ja anunciat escenari dels soterranis de la Catedral. Les restes arqueològiques que es van posar al descobert als soterranis de la Catedral arran de les excavacions desenvolupades els anys 2001 i 2004 es cobriran per facilitar-ne la incorporació a l'exposició floral. D'aquesta manera, es posaran al descobert les restes de la muralla i de la torre carolíngia, així com les tres grans sitges que formarien part de la Palestrina carolíngia. L'obertura del soterranis de la Catedral, a més, permetran una millor circulació dels visitants ja que el recorregut de l'exposició conduirà cap al passeig Arqueològic.

Mandela i la Cocollona

Altres espais novedosos seran les escales de Sant Llorenç on hi haurà un muntatge floral que cobrirà en vertical les parets, el Palau de Caramany, o casa Pérez Xifra, restaurada per Rafael Masó i on s'hi exposaran els projectes del Curs de Mestres Floristes d'Espanya, la cisterna de Torre Gironella, la teulada dels banys àrabs on hi haurà una muntatge dedicat a Nelson Mandela, el catell del portal de sobreportes amb una estora floral penjant de les finestres i el riu Onyar on jugant amb les façanes com la de la Casa Masó s'hi reroduirà la llegenda de la Cocollona.