El xef pastisser del Celler de Can Roca, Jordi Roca, és el millor xef pastisser del món. La publicació britànica 'Restaurant' ha reconegut aquest dilluns a Londres la creativitat, precisió i tècnica del gironí en una nova categoria dels seus influents guardons. Després d'estudiar a l'Escola d'Hosteleria de Girona, Jordi Roca, va incorporar-se al restaurant familiar, on l'any 2000 va passar a fer-se càrrec de les postres. Anteriorment, el petit dels tres germans Roca també havia estat reconegut amb altres guardons. Entre d'altres, havia recollit l'any 2000 el títol de millor pastisser a mans de la Reial Acadèmia de la Gastronomia.

El gironí Jordi Roca s'ha endut "sense cap discussió" -segons el jurat- el guardó de millor xef pastisser del món. "És el màxim al que pot aspirar qualsevol que es dediqui al món dolç i, a més, estem al segon lloc amb el restaurant, a dalt de tot", ha celebrat el petit dels tres germans Roca.

És la primera vegada que l'influent revista entrega un premi en aquesta categoria i això, segons Joan Roca, encara té més mèrit i reforça el valor de la fita aconseguida pel seu germà. "No hi ha hagut precedents i és un premi absolut i valorat per tots. Reconeix la feina d'en Jordi per davant de molts altres pastissers i això el fa un premi extraordinari", ha destacat el xef responsable d'El Celler de Can Roca.

"El guardó servirà per reforçar la idea d'excel·lència amb què treballem", ha destacat l'alma mater del restaurant familiar gironí, que enguany ha retrocedit una posició en el ranking dels millors del món fins al segon lloc.

"Sempre serem el millor del 2013 i això no ens ho treu ningú", ha destacat orgullós Jordi Roca, tot celebrant el guardó. Creu que aquest nou premi ajudarà a donarà visibilitat al món dolç, "que és el que calia".

Premi a una trajectòria

Jordi Roca va endinsar-se en el món de la pastisseria a l'Escola d'Hosteleria de Girona. Després de completar la seva formació, va incorporar-se al restaurant dels seus germans Joan i Josep, on va aprendre de la mà de l'aleshores xef pastisser de l'establiment familiar, Damián Allsop.

L'any 2000, Jordi Roca va passar a fer-se càrrec de les postres d'El Celler de Can Roca' i des d'aleshores li han plogut els reconeixements. Entre d'altres, ha rebut l'any 2003 el premi al millor pastisser a mans de la guia 'Lo Mejor de la Pastelería', així com a millor pastisser de la demarcació de Girona (2004) i el guardó Paco Torreblanca com a millor pastisser 2010 per la Reial Acadèmia de la Gastronomia.