El ple municipal de Salt va servir per demostrar la unitat dels partits saltencs en l'oposició al projecte formulat com a estudi d'impacte ambiental de millora de la N-141. Tots els grups municipals van votar ahir a favor de les al·legacions aprovades inicialment per Junta de Govern en contra d'aquest document. Els grups saltencs no entenen que es parli d'un "simple condicionament de la carretera N-141" quan al seu parer és "la construcció d'una nova carretera variant del poble de Bescanó".

El text de les al·legacions demana declarar nul tot l'estudi d'impacte ambiental per no ajustar-se a les determinacions del document d'abast "document d'amplitud i nivell de detall de l'estudi d'impacte ambiental" aprovat el 2011. En segon terme es demana fer un nou estudi que no afecti les Deveses ni les riberes del baix Ter. A més, assenyala que el nou estudi d'alternatives l'opció plantejadacom en paral·lel a la sèquia monar recorrent innecessàriament les riberes del Ter a només 34 metres en paral·lel de l'actual N-141 i amb un terraplè de més de vuit metres d'alçada.

El plec d'al·legacions assenyala també que caldria tenir en compte l'impacte acumulat sobre les riberes del baix Ter a Salt amb altres infraestructures presents i per venir. També demana que que es reformuli l'estudi de mobilitat en base a tots els paràmetres que afecten la mobilitat i no únicament la inducció i captació de trànsit provocat per la millora de la xarxa viària. Finalment, es reclama que esconsiderin les omissions detectades en referència a hàbitats, les espècies, el patrimoni històrico-cultural i les captacions de reg agrícola.