Els treballadors d'El Celler de Can Roca rebent amb abraçades Josep i Jordi Roca a la seva arribada al restaurant.Josep Roca parlant amb la seva mare, Montserrat Fontané. Jordi Roca, mostrant el trofeu que l'acredita com a millor pastisser del món.

La cuina d'El Celler de Can Roca bullia d'activitat ahir al matí, poques hores després d'haver estat escollit com el segon millor del món per la revista Restaurant. Només l'arribada de Josep i Jordi Roca procedents de Londres va variar la rutina diària als fogons, ja que la cinquantena de treballadors van rebre amb aplaudiments i abraçades els dos germans. Josep Roca va assegurar que, més enllà dels reconeixements, el que més valoren és l'estima de la gent i "la sensació que t'abraça el món". Una sensació, va afegir el seu germà Jordi, que els "esperona" a seguir treballant amb la mateixa il·lusió que fins ara per ser "més autèntics que mai".

Tot i que El Celler de Can Roca ja no és el millor restaurant del món, ningú al restaurant gironí ha interpretat la tornada al segon lloc com una passa enrere. No ho han fet els germans Roca ni tampoc els treballadors, que van rebre amb gairebé la mateixa eufòria que ?l'any passat Josep i Jordi Roca. La rebuda no va poder ser completa perquè el germà gran, Joan, no tenia previst arribar fins a la nit a Girona, ja que havia de complir amb diferents compromisos.

Els germans Roca afronten el 2014 amb la mateixa il·lusió que el 2013, i amb la voluntat de seguir creixent tot mantenint-se "fidels" al seu estil.

Josep Roca va assegurar que ser considerats el segon millor restaurant del món és un reconeixement extraordinari que els fa tornar a la feina "amb responsabilitat i il·lusió", esperonats també per la "calorosa rebuda dels de casa" i per "la sensació que t'abraça el món" un cop rebudes les mostres de suport "de tanta i tanta gent". "Tornem contents, agraïts i esperonats per seguir persistint en tot allò que a nosaltres ens mou que és la innovació i la creativitat", va explicar.

Com no podia ser d'altra manera, Jordi Roca es va endur les felicitacions de tothom per ser reconegut com el millor mestre pastisser del món. Tot i admetre que va ser una sorpresa rebre el guardó, Jordi Roca va assenyalar que és "la pinzellada final" al millor any de la història d'El Celler.

Dilluns a la nit, el xef Joan Roca va reconèixer que la visibilitat del número 2 no és la mateixa que la de l'1, però va considerar que el reconeixement del qual gaudeixen "seguirà vigent". "Ser número 2 és fantàstic, que ningú es preocupi perquè seguirem treballant amb la mateixa responsabilitat i passió", va indicar. "Aquesta llista té una part cruel i maquiavèl·lica però ho veiem amb sentit regular, de llarg camí i trajectòria recompensada", va afegir el seu germà Josep.