El comité executiu de Fira de Girona ha decidit prescindir de la seva directora general, Marta Plasencia, que feia tot just sis mesos que havia estat contractada. Plasencia havia estat escollida després d'un procés de selecció al qual s'hi havien presentat 26 candidats. Segons ha pogut saber Diari de Girona, la seva tasca al capdavant de Fira de Girona i també de l'Auditori-Palau de Congressos no ha respost a les expectatives que s'esperaven durant el període de proves.

Plasencia ja ha estat informada de la decisió. Ara per ara no està decidit qui prendrà el relleu a la director dels dos equipaments. Una opció seria que ho fes la persona que va quedar en segona posició durant el procés de selecció. Una altra possibilitat podria ser convocar un nou concurs per escollir el nou candidat amb un perfil que realment s'adigui a les necessitats que es considerin idònies. Una altra opció seria deixar vacant el càrrec durant un temps o de manera indefinida.

Plasencia va començar a dirigir Fira de Girona i l'Auditori- Palau de congressos al novembre en substitució d'Anna Albar, que va decidir tornar a la Universitat de Girona després d'11 anys al capdavant de l'equipament firal. El perfil de la convocatòria, iniciada el març de l'any passat, era trobar una persona que donés un "clar impuls" a l'activitat en el futur i definís un model de gestió "sota criteris d'eficiència i eficàcia". Entre les funcions que havia de desenvolupar hi ha la captació de Fires i d'activitat congressual. També el desenvolupament de plans de màrqueting i estratègies comercials, control pressupostari i gestió econòmica dels equipaments i captació de coordinació dels patrons.

Abans d'aconseguir la plaça, Plasencia, llicenciada en dret i en periodisme, havia treballat en multinacionals, en el departaments d'operacions i en el de màrqueting i tenia una consultoria d'organització, gestió, estratègia i màrqueting de petites i mitjanes empreses i de despatxos professionals.

Plasencia va començar a treballar a Girona just després de la Fira de Mostres. Durant aquest període s'han celebrat diferents fires i congressos, com l'Expojove, Firarebaixes i el saló Tot Nuvis, que és on es va estrenar. Ara tenia el repte de tirar endavant amb èxit la fira que pretén convertir-se en un referent internacional del món de la bicicleta, amb desenes d'expositors, conferències, exhibicions, activitats i proves competitives i que es farà del 19 al 22 de juny.