Un total de 78.070 gironins estan cridats avui a votar en la segona edició dels pressupostos participats, que permetrà escollir quins dels 74 projectes presentats es tiren endavant als diferents barris. Entre avui i demà al matí, els veïns podran votar les diferents iniciatives en els dotze punts de votació que hi haurà repartits per la ciutat.

Els pressupostos participats serveixen perquè tots els veïns puguin decidir què es fa amb el milió d'euros que l'Ajuntament destina a actuacions a barris. Davant la baixa participació aconseguida l'any passat (un 2,22%), el consistori ha ampliat enguany el període de votacions (un dia i mig, en lloc d'un de sol), ha fet més publicitat i ha incentivat més implicació dels veïns al llarg de tot el procés, de manera que tant associacions com persones individuals van poder presentar els seus suggeriments. Llavors, els serveis tècnics municipals van analitzar-ne la viabilitat i van escollir les 74 propostes que finalment es porten a votació avui i demà.

El regidor de Participació, Eduard Berloso, va fer ahir una crida a tots els gironins per tal que participin en el procés: "Amb iniciatives com aquesta volem promoure la participació i la implicació dels ciutadans en les decisions que es prenen als seus barris", va afirmar.

Durant les dues jornades, a més, es podrà seguir l'evolució del procés a través de Twitter (#consultabarris), Facebook i el web municipal.