"La nostra prioritat sempre va ser fer la nova Clínica Girona dins de la ciutat de Girona". Carles Espígol, gerent del centre sanitari va justificar així la decisió de fer un nou edifici a les antigues naus de la carretera Barcelona en lloc d'ubicar-lo a Fornells de la Selva, tal i com estava previst des de feia anys.

Espígol va explicar que fa 14 anys la direcció de la Clínica es va plantejar fer un centre nou "perquè l'actual s'estava convertint en un puzzle i ja no podia créixer més". "La nostra primera opció va ser fer el centre dins de la ciutat de Girona, però no vam trobar cap terreny disponible" va justificar. Va ser llavors quan la gerència es va interessar pels terrenys que oferia Fornells, concretament a la zona de Fornells Park. Espígol va relatar que malgrat els esforços per tirar endavant el projecte en aquesta localitat, mai van deixar de buscar a la ciutat de Girona.

L'ocasió finalment va arribar fa vuit mesos: "Vam veure que hi podia haver una oportunitat a les naus de la carretera Barcelona i vam parlar amb els bancs que en tenen la propietat". Espígol va relatar que en tot aquest temps el projecte va anar agafant forma i l'Ajuntament va mostrar la seva disposició de col·laborar i de donar llum verd.

Tanmateix el gerent de la Clínica Girona va desvincular de la decisió l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, afirmant que no va ser ell qui va motivar el canvi per conservar el centre sanitari a Girona. "Hem estat nosaltres els que sempre hem buscat fer aquest canvi. Aquí l'alcalde no hi té res a veure" va remarcar.

Espígol va dir que la decisió final de canviar el projecte de Fornells pel de Girona es va prendre "fa pocs dies", i va contradir la versió de l'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, que va lamentar que s'assabentés de les intencions de la Clínica Girona a través dels mitjans de comunicació. "Puc assegurar que l'alcalde de Fornells coneixia els canvis des de feia dies", va respondre Espígol.

El nou projecte que vol engegar la Clínica Girona passa ara per fer un edifici de 6.000 metres quadrats de base -26.500 metres quadrats en total- a les antigues naus que hi ha a l'extrem sud de la carretera Barcelona. Fins fa pocs dies la Clínica havia mantingut la seva intenció de fer el nou complex a Fornells, un projecte que estava gairebé enllestit després d'anys de tràmits.

El gerent de la Clínica va admetre que canvi de lloc suposarà un cost afegit d'uns dos milions d'euros i que en total fer el nou centre costarà 50 milions d'euros. Espígol però, no va tancar la porta a recuperar el projecte de Fornells si la ubicació de la Clínica Girona a la carretera Barcelona s'acaba complicant. "Mantindrem fins a l'últim moment aquesta opció, fins que no superem tots els tràmits i ens donin llum verd per fer la clínica a Girona", va dir Espígol, que també va manifestar la voluntat de buscar un punt de conciliació amb l'alcalde de Fornells.

Més amplitud

La nova Clínica Girona serà molt més espaiosa que l'actual i passarà a tenir més llits "tot i que no volem fer més activitat, sinó gua?nyar més espais", va apuntar Espígol. En aquest sentit, si l'Ajuntament aprova tots els permisos, es podria començar el nou projecte a finals d'aquest any. El gerent, però, va subratllar que el paper que tindrà la Clínica Girona serà el de "seguir col·laborant amb el sector públic", en referència a les paraules que Boi Ruiz va pronunciar a la reunió afirmant que volia convertir la Clínica Girona en una de les potes sanitàries de la regió. "La Clínica va ser el primer centre de la Seguretat Social que va tenir Girona, i la funció que ha tingut sempre és la de col·laborar amb el sistema públic", va sentenciar.