El Consell Escolar Municipal (CEM) ha constatat que les escoles de sector est de la ciutat -Font de la Pólvora i Vila-roja- compten amb una demanda molt baixa de places d'educació infantil. Per això, ahir va aprovar la constitució d'una taula de debat específic sobre aquesta situació per tal de buscar-hi solucions. La taula haurà de comptar amb representants dels veïns del barri, el departament d'Ensenyament, l'Ajuntament i les altres administracions i entitats relacionades amb la gestió educativa de la zona.

De moment, el ritme de preinscripcions per al proper curs 2014-2015 a la ciutat és bo, ja que les peticions han quedat força repartides i segons la regidora d'Educació, Isabel Muradàs (CiU), és poc probable que s'hagi de suprimir cap grup. En el cas de primària, malgrat que hi ha 98 preinscripcions menys que l'any passat, Muradàs explica que les sol·licituds han quedat ben repartides per la ciutat, de manera que es mantindrà el nombre de grups i les aules tindran ràtios més baixes.

Pel que fa a secundària, el Consell Escolar valora molt positivament la creació dels nous instituts de Sant Gregori i el Cartañà -ja que permetran distribuir millor els estudiants- així com el fet que no s'hagin reduït línies de secundària. L'únic que s'ha tret és un grup extraordinari que es va posar l'any passat al Santiago Sobrequés.

"Emprenedors d'aula"

D'altra banda, el CEM va acordar atorgar la quinzena convocatòria de la beca Joaquim Franch al projecte "Emprenedors d'Aula", presentat per l'institut Carles Rahola. Segons ha valorat el jurat, es tracta d'un projecte que "relaciona institut i barri", molt interessant a nivell social i per la seva transversalitat.

Finalment, el Consell també té previst celebrar, el proper 15 d'octubre, una jornada sobre participació, durant la qual es podran compartir experiències i fer lectures conjuntes sobre temes relacionats amb aquesta qüestió, com ara les xarxes socials, les associacions i entitats del territori i els valors de la participació.