L'Ajuntament de Girona instal·larà una guingueta-bar on se serviran begudes i farà un camí de formigó als jardins de les Pedreres per tal que hi puguin passar sense problemes els cotxes de les criatures. Es tracta d'unes demandes històriques del barri, que en els darrers temps ha crescut força i demanava un espai que pogués servir com a punt de trobada dels veïns. El pressupost que s'hi destinarà és d'uns 150.000 euros, i la voluntat del consistori és potenciar aquest espai de la ciutat, que cada Nadal acull el campament dels Reis.

Segons explica el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas (CiU), el barri s'ha rejovenit en els últims temps, de manera que cada cop hi ha més famílies amb nens. Per això, l'Ajuntament va rebre la petició de crear un camí de formigó per on poguessin passar els cotxets de les criatures, ja que en aquests moments tot el jardí és de sorra i per tant és difícil transitar-hi. Així doncs, d'acord amb el nou projecte, es farà un camí de formigó que anirà des de les escales que baixen als Jardins de la Infància fins pràcticament a l'accés a La Mercè.

A més a més, també s'instal·larà una guingueta-bar d'uns 40 metres quadrats que també comptarà amb un lavabo públic. Ribas recorda que l'any passat ja es va fer una prova pilot en aquest sentit i que, en veure el bon funcionament, han decidit tirar el projecte endavant.

"L'experiència de l'any passat va anar molt bé, ja que va permetre transformar la plaça en un punt de trobada entre la gent del barri", indica el regidor d'Urbanisme. Així doncs, Ribas explica que la principal voluntat del consistori és convertir aquest espai en un lloc d'ús públic tant per als veïns del barri com per a la resta de gironins, i el fet de tenir un lloc on es reparteixin begudes serà un bon pas per aconseguir-ho.

Segons recorda Ribas, els residents a la zona ja van fer arribar la seva petició al consistori per millorar els jardins a través del procés participatiu de l'any passat.

Davant d'això, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant la proposta, aprovada ja en junta de govern i que compta amb un pressupost inicial de 150.000 euros, tot i que el govern local confia que el preu s'acabarà reduint.