El ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar ahir una moció on s'assegura que el títol de Príncep de Girona "no representa la ciutat". En aquest sentit, el text també constata que avui en dia no existeix el consens polític del 1981 que va portar l'Ajuntament a demanar, en aquell moment, que la Casa Reial investís Felip de Borbó com a Príncep de Girona.

Tot i que inicialment s'havien presentat dues mocions diferents -una de CiU i PSC i una de la CUP, ICV i el regidor no adscrit Carles Bonaventura-, al final se'n va consensuar una de sola. El primer punt, on es constatava la falta de consens per demanar a la Corona que investeixi Elionor de Borbó com a nova princesa de Girona, va comptar amb el vot a favor de 23 dels 25 regidors: tots excepte els dos representants del PP. La segona part del document, on es deia que el títol de Príncep o Princesa de Girona no representa la ciutat, va comptar amb el vot en contra del PP i l'abstenció del PSC. La resta, li van donar el seu vot afirmatiu. Un cop finalitzada la votació, el ple va fer un llarg aplaudiment.

CiU va donar suport a la proposta perquè, tal com va indicar el seu portaveu, Carles Ribas, "a ningú se li escapa que, socialment, la demanda per al títol de Príncep de Girona no hi és". "La immensa majoria del ple te´molt clar quin és el seu sentiment i què s'opina socialment sobre el tema", va afegir.

Des de la CUP, Jordi Navarro va titllar la monarquia de "corrupta i decrèpita", i va considerar que es tracta d'una institució que ja no té el suport de la ciutadania. Pel que fa a l'abdicació de Joan Carles I i Felip VI, va considerar que es tracta només d'un "lífting". El portaveu d'ICV, Joan Olòriz, va deixar clar que la monarquia "no representa els ciutadans representats al ple" mentre que el regidor no adscrit Carles Bonaventura va recordar que en diverses ocasions ja s'havia demanat a l'Ajuntament que es retirés de tot el relacionat amb el Príncep de Girona i la seva Fundació. El no adscrit Carles Palomares, per la seva banda, va considerar que "tots plegats hem de decidir el 9-N".

Finalment, des del PSC, Pia Bosch va constatar que hi ha una manca de consens al ple per demanar la investidura de la princesa, però va considerar que han de ser els ciutadans qui decideixin si el títol els representa o no. Per això, els socialistes van abstenir-se en el segon punt de la moció, "perquè no sabem amb certesa si realment representa el que vol la ciutat".