L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va admetre dilluns que El Consorci d'Arts Escèniques - el CANAL, "hiverna administrativament" des de l'any 2006. El batlle va expressar aquest sentiment durant el ple municipal celebrat aquest dilluns que va servir per aprovar un conveni entre l'Ajuntament de Salt i el Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona per a la cessió d'ús del CANAL per als anys 2014-2016.

El concepte d"hivernació" li havia suggerit la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, que va detallar també que "tenim un edifici però no s'hi fan produccions" teatrals i va exposar que el CANAL "està en estat d'hivernació a l'espera d'activitat". La representant socialista també va lamentar que no hi hagi director artístic ni diners de la Generalitat i va apuntar que el consorci no ha fet cap reunió des del mes de desembre.

L'alcalde va respondre que esperava que "aviat" es pugui fer el concurs per trobar una persona o empresa que s'encarregui de la direcció artística. I va acceptar que Salt té "un dèficit, que és que la Generalitat no ha volgut entrar al Consorci". En aquest sentit va exposar que qui "ha de sustentar-ho són els Ajuntaments de Girona i Salt i la Diputació". També va explicar que l'"esquelet" del centre "el tenim muntat" i que per a la producció d'obres teatrals caldria la participació de la Generalitat, de l'Estat i possiblement també l'ajut de fons europeus. Torramadé però, està convençut que "aviat ens en sortirem".

No obstant, l'alcalde va mostrar la seva condiança en l'actual gerent que és el que, al parer de Torramadé té "capacitat" per buscar recursos a euroa. Unes subvencions que segons va assegurar, ja està fent. "Cal una persona que ho condueixi, si no, això no funciona", va insistir. Responia així a una pregunta de la regidora d'Independents per Salt (IPS), Eva Rigau, que qüestionava la necessitat d'aquesta gerència tenint encompte la poca activitat del CANAL.

De fet, els dos regidors independents van ser els únics que no van votar a favor d'aquest conveni i van decidir abstenir-se en tenir dubtes sobre diferents elements de l'acord i perquè malgrat els diners que hi està invertint anualment el consistori, saltenc consideren que hi ha "poc retorn".

El document parla de les condicions d'ús de diferents espais de la Factoria cultural Coma Cros. No obstant això, també esmenta altres aspectes. Rigau per exemple no veu clar que dos treballadors municipals destinin el 40% del seu temps laboral al CANAL Rigau també volia saber més detalls sobre els "complements" que rebran i que aniran lligats a criteris de diligència i d'efectivitat, i que al seu parer estan poc concretats. Finalment, va demanar una reunió per saber amb més detalls sobre les taquest del gerent.

El batlle es va comprometre a explicar tota la tasca del Canal en una Junta de Portaveus i a la ?representant d'Independents per salt que en aquest centre, per llei, hi han de treballar persones que formen part d'alguna administració i que tenint en compte que el Canal està ?ubicat al terme municipal de Salt, és normal que surtin d'aquest ens.