La junta de govern de l'Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte d'urbanització de l'entorn de la biblioteca pública de l'Estat, al carrer Emili Grahit. D'aquesta manera, es fa un pas més per desencallar la situació d'aquest edifici, després que la Generalitat rebutgés la cessió de l'Estat perquè aquest no havia concretat les obres d'urbanització de l'entorn i els accessos. El projecte ja es troba en licitació però, segons el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, no hi ha data perquè els treballs puguin començar. Tot i això, Ribas confia que les obres es puguin iniciar al més aviat possible i calcula que podrien estar acabades a finals d'any, cap al novembre o desembre.

Tot i que la biblioteca ja està acabada des de fa mesos i s'havia d'obrir el dia 23 d'abril, la Generalitat va rebutjar rebre'n les claus perquè no hi havia el projecte d'urbanització de l'entorn, que havia d'anar a càrrec de l'Estat.

Tot i que el projecte ha estat redactat pels arquitectes Lluís Moran i Sebastián Guerrico per encàrrec del Ministeri de Cultura, qui ha hagut de donar-li el vistiplau ha estat l'Ajuntament de Girona. Un cop aprovat definitivament el projecte, faltarà que es liciti i es pugui executar, però el que no hi ha encara és data d'obertura de l'edifici.