La candidata a les primàries del PSC a Girona Sílvia Paneque va defensar ahir la "legitimitat" del procés i va recordar que la seva rival, Glòria Plana (Avancem), es podria presentar com a independent en cas que acabi abandonant el partit. "El reglament ho permet", va indicar Paneque, qui vol que es facin primàries encara que hi acabi havent només la seva candidatura. La precandidata socialista valora "molt positivament" que s'hagi presentat la candidatura d'Avancem, i considera que les dues propostes tenen alguns punts en comú, com per exemple "la radicalitat democràtica" i "la voluntat d'obrir el partit".

Davant d'algunes veus -com l'actual portaveu municipal, Pia Bosch- que han qüestionat la convocatòria de primàries en plena crisi del partit, Paneque va subratllar ahir la legitimitat del procés, tot recordant que la convocatòria ha estat aprovada pels diferents òrgans del partit i que la gestora ha emès un document avalant-ho. Pel que fa a Plana -que té el seu futur a l'aire després que el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, hagi abandonat el PSC-, va recordar que el reglament del partit permet que una persona es pugui presentar malgrat que no en sigui militant. "Si Plana té discrepàncies amb la direcció nacional i presenta un projecte alternatiu, té tot el respecte i legitimitat per presentar-se", va indicar.

Pel que fa al grup municipal, va admetre que és "obvi" que la seva candidatura afecti el treball diari ?-ja que alguns membres no la van veure amb bons ulls-, però va assegurar que procuren "parlar dels temes de ple i deixar les discussions de partit per a les assemblees". Sobre el seu projecte, va assegurar que suposarà "una renovació important" i durà a terme mesures com ara llistes obertes i un sol sou per a cada polític. A més, apostarà per fer una política de més proximitat.