La moda gironina estarà present en l'edició del 080 Barcelona Fashion que es farà el gener del 2015 a través d'una selecció dels millors dissenyadors que un jurat independent seleccionarà d'entre totes les propostes rebudes. Serà la primera ciutat convidada al gran aparador de la moda. Així es va anunciar ahir durant la presentació oficial de l'Associació Gironina per a la Promoció de la Moda (AGIMOD) que vol aplegar tots els agents del sector a la demarcació amb la voluntat de projectar la seva feina i buscar oportunitats de negoci. De moment són una quarantena d'associats però la xifra continua creixent. "Esperem ser molts i tenir molta força", va assenyalar la seva presidenta, Sílvia Castelló.

La intenció d'unir-se és buscar oportunitats de negoci i fomentar el talent. A Barcelona hi participaran amb una selecció dels millors treballs que un jurat independent escollirà d'entre totes les propostes rebudes. "Serà una convocatòria oberta a tothom", va assenyalar la regidora d'Ocupació i Empresa de Girona, Marta Madrenas, que va subratllar la gran oportunitat que suposa per als creadors gironins poder ser a l'"aparador de a moda, de la innovació i del més "in"".

Castelló va insistir en la necessitat de donar "visibilitat" i suport a aquelles iniciatives que acaben de començar o que fa un temps que estan en marxa però necessiten ajut per tirar endavant.

L'Agimod també ha anunciat que el pròxim març se celebraran tres dies de Moda a Girona. A l'espera de tenir més detalls d'aquest esdeveniment, sí que s'ha avançat que inclourà un programa d'activitats que aniran des de desfilades, xerrades amb professionals reconeguts, networking i espectacles.