El grup municipal del PSC de Girona es trenca. Glòria Plana que dilluns va anunciar que deixava la militància socialista després de catorze anys i renunciava a competir amb Sílvia Paneque per ser l'alcaldable del PSC, ahir va explicar que abandona el grup municipal i que passarà a ser regidora no adscrita. També va assenyalar que deixava de ser portaveu del PSC al Consell Comarcal del Gironès i que, igualment, passava a ser consellera no adscrita. Aquests seguit de decisions es produeix només tres setmanes després que Plana hagués anunciat que es presentava a les primàries socialistes.

De la mateixa manera, va explicar que des de fa dos anys lluita com a membre del corrent Avancem per "escoltar el que demana el país" i pel dret a decidir i també per la defensa del progrés, la igualtat i la justícia social. En aquest sentit, va recordar que ara que aquest moviment s'ha constituït com a "subjecte polític", el nou partit fa el salt al món municipal i tindrà una candidatura pròpia a les eleccions municipals del 2015. Inicialment seria una candidatura pròpia però ja hi ha hagut converses amb altres formacions d'esquerres i associacions. De fet, Nova Esquerra ja ha donat suport a la decisió d'Avancem de presentar-se a les eleccions municipals. De moment, s'ha anunciat que el nou partit tindrà candidatura a Girona però n'hi haurà a altres localitats.

Actualment Avancem té una trentena de membres a les comarques gironines. Alguns com ara Glòria Plana o Ignasi Thió (que va ser regidor socialista a Girona i el 2012 va disputar a Juli Fernández la primera secretaria dels socialistes gironins) han deixat el PSC. No obstant això, hi ha altres simpatitzants del moviment que podrien seguir-los els passos. Tot i això, Thió va deixar clar que són una formació amb vocació "d'aglutinar" i que de fet, a Avancem hi ha militants d'Iniciativa i d'ERC.